Novak Zverev

U kakvoj je formi Novak Đoković ove sezone djeluje da zaista niko i ništa ne može da ga zaustavi na putu ka zlatnoj medalji u Tokiju.

Ipak, javio se Aleksadar Zverev koji je pun optimizma izjavio da misli da baš on može da bude prepreka Srbinu ka dugo čekanom zlatu.

Njemac je istakao da u Tokiju napada najviši plasman i da je svjestan da će mu taj posao biti sve samo ne lak.

– Idem u Tokio da se borim za medalju za Njemačku. To ne znači i da ću je sigurno osvojiti, ali vidim sebe kao jednog od favorita za odličje.

Iako je porijeklom Rus, Zverev je rođen u Njemačkoj čije boje brani već godinama.

– Volim Njemačku. I oduvijek sam jako, jako volio da igram za moju zemlju. Još više me nose emocije kada znam da neko kod kuće navija za mene.

A da bi došao do samog kraja u nekom trenutku će morati da se sretne i sa Novakom Đokovićem.

– Da bi mogao da pobijediš Đokovića, moraš da budeš sposoban da radiš stvari koje većina tenisera ne može. Moraš da trčiš koliko on, da se krećeš na takav način i da ga na kraju nadjačaš. Ako igraš isto kao on, izgubićeš. Moraš da budeš za klasu bolji da bi ga savladao. A, sebe smatram kao nekog ko to može da uradi.

U prošlosti je često mladi teniser znao da poklekne pod pritiskom, ali smatra da će ovoga puta biti drugačije.

– Najbolji igrači uvijek osjećaju neku vrstu pritiska. Meni je to pozitivna stvar. Jer, tek onda postajete svjesni da ste jedan od najboljih na svijetu – zaključio je Zverev.

Vidjećemo već kroz najkasnije tri nedelje da li ovakve riječi Zvereva imaju neko realno utemeljenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име