Andrea Janone, Moto GP vozač, ne može da se pomiri sa odlukom Suda za sportsu arbitražu.

Sud je u utorak produžio suspenzije sa 18 meseci na četiri godine, zbog kršenja anti-doping pravila.

U Janoneovoj krvi je krajem 2019. godine otkriveno prisustvo Drostanolana, anaboličkog steroida koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci.

‘Danas smo dobili vijesti o najgoroj nepravdi koju sam ikad mogao da zamislim. Iz srca mi je otrgnuta moja najveća ljubav. Nema razuma i logike u tim navodima o meni, a uz to su i mnoge činjenice pogrešne. Za sve ovo će doći pravi trenutak i pravo vrijeme i jasno je da ja neću odustati. Znao sam da su protiv mene velike sile, ali sam se nadao’ napisao je tridesetjednogodišnji Janone na svom Instagram profilu.

Italijan je podnio žalbu na prvobitnu odluku, a isto je učinila i WADA (Svjetska anti-doping agencija), Anreina je odbijena, a WADA prihvaćena i otud produžetak kazne.

‘Polagao sam nadu u intelektualnu iskrenost i sprovođenje pravde. Sad patim više nego što sam ikad mogao da zamislim. Ko god je pokušao da mi uništi život će uskoro shvatiti koliko snage imam u svom srcu. Moja moć je moć nevinosti i čiste savjesti. Kazna može da promijeni neke događaje, ali ne može da promijeni čovjeka’ zaključio je vozač.

1 KOMENTAR

  1. “… najgoroj nepravdi koju sam ikad mogao da zamislim”
    A ne sprdaj se legendo, kada procitam ovako nesto kao i svi razumni ljudi stavljam na osudu. Zasluzio si, sledeci put pamet u glavu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име