Atija
Foto: atalayar.com
Naser Al-Atija se ne predaje, već ima tri dnevna trijumfa na Dakar reliju i za petama je lideru u generalnom plasmanu, legendarnom Stefanu Peterhanselu.

Nakon slavlja u prologu i drugoj etapi, Al- Atija trostruki šampion Dakara i prva sportska zvijezda Katara je pobijedio i u 3. etapi, voženoj u pustinji oko Vadi Ad-Davasira u Saudijskoj Arabiji. Na cilju je vozač Tojote imao 2:27 minuta prednosti u odnosu na timskog kolegu Henka Lategana, dok je Peterhansel u Miniju bio treći sa 4:05 minuta zaostatka. Očajan dan imao je prošlogodišnji šampion Karlos Sajnc. Španac je završio na tek 17. mjestu sa 31:02 minuta zaostatka.

U generalnom plasmanu osvajač 13 titula Dakar relija (sedam u konkurenciji automobila) Peterhansel sada ima 5:09 minuta prednosti u odnosu na Al-Atiju. Treći je Francuz Matje Seradori sa 26:21 minuta zaostatka.

U srijedu je na programu 4. etapa od Vadi Ad-Davasira do glavnog grada Rijada, a uz vožnju po pješčanim dinama potencijalnu opasnost predstavljaju potencijalne pješčane oluje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име