Atletski klub Mornar najuspješniji je kolektiv u muškoj i u ženskoj konkurenciji na seniorskom prvenstvu Crne Gore.

Prvenstvo u atletici, u organizaciji Atletskog saveza Crne Gore ASCG i pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih Crne Gore, održano je na atletskom stadionu SC “Topolica” u Baru.

Prvenstvo je okupilo joko 100 takmičara iz 18 klubova (Jedinstvo, Mornar, Lim, Sanja, Orion, Rudar, Tara, Draževina, Jump, Garač, Dionis, Podgorički maraton, Sparta, Zeta 2012, Lovćen, Tempo, Podgorica i Nikšić), dok su van konkurencije nastupili takmičari POK Crne Gore.

Drugog dana takmičenja najviše medalja osvojili su atletičari Mornara iz Bara šest, drugo mjesto su podijelili atletičari Nikšića, Tare i Lovćena sa po četiri, dok su tri odličja osvojili atletičari Sparte i Jedinstva.

U ekipnoj konkurenciji kod seniora prvo mjesto osvojili su atletičari Mornara iz Bara sa 5169 bodova, drugi su bili atletičari Rudara iz Pljevalja sa 2609 bodova, a treće mjesto pripalo je atletičarima Jedinstva iz Bijelog Polja sa 2087 bodova.

Kod seniorki trijumfovale su atletičarke Mornara sa 4431 bod, dok su mlade članice barskog kluba Sanja bile jako blizu (4343 boda), a atletičarke Tare iz Mojkovca osvojile su ukupno 2365 bodova.

Pojedinačno najuspješnija takmičarka prvenstva bila je atletičarka AK Nikšič, Slađana Perunović sa osvojene četiri zlatne medalje.

Naša najbolja dugoprugašica trijumfovala je u trkama na 800 metara, 1500 metara. 3.000 metara i 5.000 metara, čime je potvrdila da je u izuzetnoj formi

5 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име