Laura Barkero
Foto: Aleksandra Szmigiel/Laura Barquero/REUTERS via Guliver image
Laura Barkero, španska umjetnička klizačica, četvrta je učesnica Zimskih olimpijskih igara u Pekingu koja je pala na doping testu, saopšteno je iz Međunarodne kontrolne agencije.

Zimske olimpijske igre u Pekingu zatvorene su prošle nedjelje, a zabranjena supstanca anabolički klostebol, pronađena je u urinu španske umjetničke klizačice Laure Barkero. Tu vijest, danas je potvrdila Međunarodna kontrolna agencija (ITA).

Španska klizačica ima pravo zatraži kontra-analizu, ali ukoliko rezultat i druge analize bude isti kao i prvi, Međunarodna kontrolna agencija će pokrenuti doping postupak pred Arbitražnim sudom za sport (CAS).

Ukoliko suđenje bude sprovedeno, minimalna kazna koju bi Barkero dobila, a koja je u skladu sa Svjetskim anti-doping kodeksom za anaboliku, je četiri godine. Potencijalnom suspenzijom španska klizačica ne bi mogla da učestvuje na ZOI 2026. godine.

Još uvijek nema zvaničnih saopštenja od strane španske federacije i Laure Barkero o tome da li će se tražiti ponovna analiza, ali prema nekim informacijama, izvor blizak okruženju španske klizačice tvrdi da je ona već zatražila ponovnu analizu i da će se oglasiti nakon dobijanja rezultata iste.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име