biciklisti
Foto: Geraint Thomas/Twitter

U Skoplju će ove godine biciklisti voziti kvalifikacionu trku pred Svjetsko prvenstvo u Republici Srpskoj, koja će biti ujedno biti i pripremna.

U okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Republici Srpskoj, predsjednik balkanske biciklističke Unije, Vladimir Kuvalja, dogovorio je sa gradonačelnikom Skoplja, Petreom Šilegovim, održavanje Gran Fondo kvalifikacione trke u septembru.

Kuvalja je takođe direktor najvećih međunarodnih biciklističkih manifestacija u regionu, trke Beograd – Banja Luka i trke kroz Srbiju.

“Često sam dolazio u Skoplje, ali je ovo moja prva zvanična posjeta od kako sam preuzeo funkciju predsjednika Balkanske federacije. Izuzetno sam srećan što Skoplje ima ovakvog čovjeka na čelu grada. U samo nekoliko minuta razgovora, shvatio je značaj organizacije gran fondo trke, koja je moždai najbolji promoter zdravog načina života. Kada u vaš grad dođe hiljadu ili dvije hiljade biciklista iz svih krajeva Evrope i svijeta, a pri tom zateknu fenomenalne uslove, to je ogroman korak ka masovnoj, svakodnevnoj upotrebi bicikla. Naravno, nije zanemarljiv ni finansijski aspekt jednog ovakvog događaja. Cikloturisti nisu ni najmanje zahtjevni gosti, a sa druge strane zamlji domaćinu ostavljaju i značajan novac.” – kazao je Kuvalja.

Da se ova dva čovjeka sretnu, inicirao je i ambasador Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Makedoniji, Dragan Jaćimović, jedan od ljudi koji su u prethodnim godinama mnogo doprinijeli razvoju i napretku, a može se reći i popularnosti međunarodne trke Beograd – Banja Luka u cijelom svijetu.

” Sport i turizam su uvijek spajali ljude i jačali vaze između zemalja. Ovo je odličan primjer iz kojeg će svi izvući benefite. Znam da su Istočno Sarajevo i Jahorina dobili organizaciju Gran Fondo Svjetskog prvenstva koje će okupiti nekoliko hiljada ljudi, a da će prethodno biti održana i kvalifikaciona trka. Sada je i Skoplje uključeno u taj projekat. Mišljenja sam da cijeli region treba da iskoristi snažne konekcije u evropskim i svjetskim okvirima prvog čovjeka Balkanske biciklističke Unije Vladimira Kuvalje, a srećan sam što je ovako značajan događaj dogovoren baš u zemlji kojoj trenutno boravim.” – zaključuje Jaćimović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име