Borković
Izvor: Twitter
Najbolji srpski automobilista Dušan Borković završio je ovogodišnju sezonu u TCR šampionatu bez mogućnosti da izveze trke u Barseloni zbog velikog kvara na automobilu.

Problemi sa elektronikom mjenjača na Audiju RS 3 LMS obilježili su ovu godinu, a kulminacija se desila tokom kvalifikacija na poslednjem vikendu kada je počeo da otkazuje i motor.

“Problemi sa mjenjačem odrazili su se tokom kvalifikacija i na rad motora nakon čega je automobil počeo da gubi snagu. Nije bilo dovoljno  vremena da se mijenja motor, pa je tim na moju veliku žalost donio odluku da nije moguće da vozim poslednje dvije trke u Barseloni. Dosadašnjim analizama utvrdili smo da u toku svake trke izgubim između tri i pet sekundi zbog mjenjača. Dijeluje mi potpuno nevjerovatno da za sve ovo vrijeme inženjeri nisu uspjeli da otklone  problem” – rekao je Borković.

Vozač NIS Petrol Racing Tima osvojio je ukupno 192 boda tokom sezone, a najbolji rezultat je imao na stazi Zandvort u Holandiji kada se nakon prve trke popeo na pobjedničko postolje osvojivši treće mjesto.

“Mnogo mi je teško jer sam imao nekoliko dobrih trka i mogao sam da uđem u prvih pet u generalnom plasmanu. Ostaje žal jer sam želio mnogo više. Nadam se da će sledeće godine biti bolje. Ja sam siguran u sebe i  svoj Nis Petrol Racing Tim i znam da sam u top pet, ali automobilizam je tehnički sport i ovakve stvari se nikada ne mogu predvidjeti. U narednom periodu ću sa timom odlučiti šta ću voziti sledeće godine. Razmotrićemo šta je to najbolje za mene i za predstavljanje Srbije. Želio bih i da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a prije svega sponzorima, mojim vjernim fanovima i Srbiji na velikoj podršci” – završio je Dušan.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име