Brguljan
Kapiten Draško Brguljan zadovoljan je kako je ekipa odradila pripreme za ono što ih očekuje u Holandiji.

“Možemo da budemo izuzetno zadovoljni ovim što smo dosad uradili. Više od dvije sedmice se spremamo i mislim da smo se odlično spremili – fizički je sve kako treba, mislim da će forma biti pogođena u pravom trenutku. Bilo je jako naporno, kao i uvijek na našim pripremama. Nismo imali odmora, uglavnom smo trenirali. Vidjećemo kakva nas situacija očekuje oko tih povreda – imali smo nekoliko problema i nadam se da će se sjutra znati tačan sastav. Jedino što mogu da obećam je da ćemo svi, koji odemo tamo, pružiti maksimum da izborimo plasman na Olimpijske igre”, kazao je Brguljan.

Reprezentacija je posljednje dvije nedjelje trenirala u Podgorici u posebnom režimu, u “balonu”, a uslovi kako u hotelu tako i na bazenu SC “Morača” su bili sjajni, ističe naš kapiten.

“Nama se bazične pripreme svode na sličan princip. To je specifina situacija – svi smo se prilagodili i vidim da je ekipi dosta dobro to palo. Ljudi, koji su sa nama – i stručni štab i Savez su se potrudili da nam bude što bolje. Mislim da je ovo bio pun pogodak da se sačuvamo od virusa, što nam je bio primarni cilj”, kaže Brguljan.

“Ajkule” su u Roterdamu u grupi A sa Turskom, Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom. Premijerni meč je u nedjelju protiv Turske (14:30h).

“Volim da su te prve utakmice lakše. Sigurno je da ćemo mi doći iz punog treninga i obično taj početak takmičenja nama malo teže krene. Tako da je dobro što je protivnik na startu Turska. Moramo da pobijedimo na tom meču. Sa Kanadom nemamo baš neka dobra iskustva. Oni su nepoznanica – ne znamo u kakvom će sastavu doći, ni koliko je ekipa podmlađena, ali to je jedna dobra prilika da vidimo kakvi su. Predvodi ih jedan od najboljih trenera svijetu, Porcio. Mislim da smo apsolutno bolja ekipa od njih i tu utakmicu, kao i meč sa Brazilom bi trebalo da pobijedimo. Vjerujem da će meč sa Grčkom odlučiti pobjednika u grupi. Bilo bi dobro da ih pobijedimo, ali i ako to ne uspijemo, imamo utakmicu sa Gruzijom – nikakav problem i ako budemo drugi u grupi. Sve nam počinje od četvrtfinala”, rekao je Brguljan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име