olimpijskih
Kik boks uključen je u sportski program Evropskih olimpijskih igara koje će biti održane u Krakovu 2023. godine, saopšteno je iz Kik boks saveza Crne Gore (KBSCG).

Navodi se da će kik boks u programu olimpijskih igara nastupati u formatu i disciplinama koji će naknadno biti određeni.

“Ova fantastična vijest odjeknula je na radost takmičara, trenera i svih ljubitelja kik boksa širom svijeta, ali je došla kao rezultat izuzetno teškog diplomatskog rada rukovodstva WAKO organizacije, stručnih komiteta WAKO, kao i rada Organizacionog komiteta, koji je imao možda i najvažniju ulogu da dokaže da su WAKO i kik boks sposobni da organizacijski i kapacitetima učestvuju na Evropskim i u budućnosti Olimpijskim igrama.

Veliku zahvalnost za ovo kik boks sport duguje Janezu Kocijančiču, slovenačkom predsjedniku Evropskog olimpijskog komiteta, koji je zalaganjem otvorio ovaj put. Janez Kocijančič, nažalost, preminuo je ove godine, ne dočekavši da ovaj rezultat proslavi sa nama.

Ovo je srećan i veoma važan dan za naš sport. Generacije kik boksera koji vrijedno treniraju, treba da znaju da šansa da olimpijska medalja zasija na njihovim grudima nikad nije bila bliža”, naveli su iz Kik boks saveza Crne Gore.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име