grejm dot
izvor twiter

Igrač snukera Grejm Dot bio je jedan od najtalentovanijih u svojoj generaciji, ali je imao velikih problema sa depresijom.

 Grejm je 2007. godine dostigao najbolji plasman u karijeri – drugo mesto , ali poslije problema sa depresijom, pao je na 28. mjesto tokom sezone 2009/2010.

Imao sam problema i moja supruga Ilejn me je natjerala da idem ljekaru. Oni su rekli da misle da imam hroničnu depresiju. Pio sam ljekove i bio sam u seriji u kojoj nisam mogao da pobjedim u 17 mečeva ili tako nešto. Bilo je mnogo, možda čak i čitave sezone nisam pobjedio. Nisam mogao ni da se sjetim turnira, otišao bih i poneo jednu košulju jer sam znao da ću izgubiti jer nisam ni trenirao“, izjavio je Grejm Dot.

Tada sam dobio telefonski poziv. U to vrijeme nisam baš često razgovarao sa njim, a tako je i sada. Ipak, Roni je pitao kako sam i kako prolazim kroz sve. Rekao je da je i on imao sličnih problema. Mnogo mi je značilo što je zvao jer mi čak nismo bili ni drugari. Posle toga sam na njega gledao drugačije. To je jedna užasna bolest, ne bih je poželjeo nikom. Mislim da ljudi koji nemaju depresiju to nikada ne bi mogli da razumiju“, ispričao je škotski igrač snukera.

Grejm Dot je 2006. godine osvojio Svetski šampionat u Šefildu.Ima 43 godine i profesionalno se bavi snukerom od 1994 godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име