Lewis Hamilton
Jennifer Lorenzini/Lewis Hamilton/REUTERS via Guliver image

Tim saradnika je veoma važan za vrhunske sportiste. Od kondicionog trenera do fiziterapeuta svi su veoma važni na putu do vrhunske karijere.

Tako je za Luisa Hamiltona veoma značajan fizioterapeut, Anđela Kulen. On sa Kulenovom sarađuje od 2016. godine i istakao je da je ona jedna od najboljih stvari koje su mu se dogodile.

Ljudi ne razumiju to, jer na stvari gledaju sa distance, ali ona je jedna od najboljih stvari koje su mi se dogodile u životu. Srećan sam što sarađujem sa mnogim ljudima, ali ona je najvrednija žena u mom okruženju. Uvijek je fokusirana i pozitivna, nikada nije negativna i to je važno. Bitno je okružiti se ljudima koji utiču pozitivno na tebe, ne možeš biti sa onima koji te ne ispirišu kada krene loše – istakao je Hamilton.

Objasnio je jedan od najboljih vozača Formule 1 i kako je došlo do saradnje.

Mnogi fizioterapeuti su, zapravo, samo treneri. Uvijek sam imao muškarce za trenere, ali u se moji problemi sa povredama nastavljali. Nijedan od njih nije uspio da mi pomogne. Shvatio sam da to više nema smisla i da mi je potreban terapeut. Sa Anđelom sam kratko radio, prije nego što sam je pitao da li bi mi se pridružila u timu. Znao sam odmah da ćemo imati najbolju moguću saradnju – istakao je 35-godišnji Hamilton.

Luis Hamilton je u igri za još jedan rekord. Naime, predstojećeg vikenda na trci za Veliku nagradu Turske imaće priliku da obezbijedi i sedmu titulu u šampionatu. Ukoliko uspije, izjednačiće se sa Mihaelom Šumaherom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име