Lewis Hamilton
Lewis Hamilton/via REUTERS/Bryn Lennon
Luis Hamilton se izjednačio po broju pobjeda na prvom mjestu vječne liste sa legendarnim Mihaelom Šumaherom.

91. pobjeda u Formuli 1 veliki je rekord za Britanca, a za dva vikenda na trci u Portugalu, biće u prilici i da se osamostali na čelu liste.

Iskreno za mene je veoma teško da određujem moje mjesto u istoriji ovog sporta. Imam neko svoje viđenje stvari, al ne znam koliko je to realno. Naravno da sam gledao kako se u drugim sportovima pomjeraju granice i kako se ruše rekordi, koji su dugo stajali u prošlosti. I drugačije je kada to posmatrate sa strane i ne učestvujete direktno u tome. Znam samo da još nijesam rekao posljednju riječ. Imam prostora za napredak i mogu još dugo da vozim na vrhunskom nivou – istakao je Hamilton.

Takođe, Luis juri još jedan rekord Šumahera ove sezone.

Naime, ukoliko trijumfuje u šampionatu, doći će do sedme titule šampiona. U ovom trenutku, Britanac ima 69 bodova prednosti u odnosu na Botasa.

Lijepo je kada imate sve te pobjede. Međutim, za mene je mnogo važnije ono što radite kada izađete iz bolida. Iskreno nikada nijesam želio da me neko pamti van kruga moje porodice. Međutim, ovo neočekivano putovanje donijelo je mnogo navijača, sigurno je da će me oni pamtiti. Najvažnije mi je da budem dobra osoba, neko ko je brinuo o svijetu u kome živi. Nije toliko bitno da me upamte kao jednog od najvećih vozača, jer imam veliko poštovanje prema onima, koji su u prošlosti nosili formulu. Nema potrebe za poređenjem sa šampionima, jer smo svi mi različiti i jedinstveni – naglasio je Luis Hamilton.

4 KOMENTARI

  1. Hamilton će ako misli da ostane na vrhu, morati raditi naporno, jer mladi vozači kao Lecler i Verstapen ce svakako biti jaka konkurencija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име