Lujis Hamilton osigurao je sedmu titulu u Formuli 1 nakon pobjede za VN Turske.
Britanac se tako izjednačio sa doskorašnjim rekorderom Mihaelom Šumaherom po broju trofeja u najbržem ciklusu.

Hamilton se, međutim, već sada smatra najuspješnijim vozačem u istoriji F1 jer je ove godine postao pretekao legendarnog Njemca po broju pobjeda.

Britan je slavio u 94 trke, dok je Šumaher upisao 91 pobjedu.Volio bih da je više komplikovanih trka kao što je bila ona u Turskoj koju smo vozili u stvarno teškim uslovimaa. Što je više takvih situacija, to ću ja češće imati priliku da demonstriram ono što mogu. Zaslužujem poštovanje. Bila je teška nedjelja u kojoj vozač ne zavisi samo od bolida. Bio je tamo još jedan sjajan vozač koji vozi isti bolid, ali ne postiže rezultate kakve postižem ja. Naravno da je potrebna ekipa i sjajan bolid. Nikad nito nije osvojio naslov u drugačijim okolnostima – rekao je Hamilton za Marku, a potom dodao:

“Kao vozač kartinga vozio sam petorazredni bolid sa užasnim motorom. U mojoj prvoj sezoni vozač koji je osvojio titulu vozio je bolid s motorom koji je napravio otac Džensona Batona. Sjećam se da je moj otac morao da stavi kuću pod hipoteku da mi kupi takav motor. Kad su mi ga stavili u auto, stalno sam bio prvi. Naravno da je potreban dobar bolid, ali potrebna je i vještina. Nadam se da se to vidjelo u Turskoj – kazao je Britanac.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име