Hrvatska
Twitter
Hrvatska, vicešampion Evrope, izgubila meč sa Francuskom, izgubila Mandića zbog plavog kartona i još dva ključna igrača pozitivna na koronu.

Na meču protiv Francuske, Hrvati bivaju desetkovani. Nesvakidašnja situacija u tom meču je bio “plavi karton” koji je suspendovao Davida Mandića na jednu utakmicu, pa on neće braniti boje Hrvatske na meču sa Srbijom.

Situacija koja je dovela do plavog kartona, jeste kada je Mandić neoprezno udario u glavu srednjeg beka Galskih Pijetlova. Plavi karton je oštrija mjera od crvenog kartona, kojim ovaj igrač, nakon naknadnog gledanja snimka, udaljen na tribine i propušta narednu utakmicu, utakmicu protiv Srbije u drugom kolu grupe C na Evropskom Prvenstvu.

Da je to jedina loša vijest bilo bi dobro, ali nije. Hrvoje Horvat neće moći da računa na još dvojicu igrača, Leona Šušnja i Lovra Mihića koji su pozitivni na koronavirus.

“Hrvatska muška seniorska reprezentacija suočila se s novim poteškoćama u Segedinu. Današnje PCR testiranje pokazalo je da je kružni napadač Leon Šušnja pozitivan na COVID-19. Lagane simptome za sada ima Lovro Mihić”, objavio je Hrvatski rukometni savez.

Horvat je priključio Marina Jelinića. HRS je na testiranja uputio veterana, pivotmena Željka Musu i Valentina Ravnića i pozvao ih da dođu da bi bili na raspolaganju za susret protiv Srbije u subotu u 20:30h.

Domagoj Duvnjak, najbolji igrač Hrvatske, neće biti na raspolaganju reprezentaciji zbog problema s leđima. Međutim, hrvatski mediji pišu da postoji mogućnost da se on priključi reprezentaciji u Segedinu u Mađarskoj On se trenutno nalazi u Osijeku gdje ljekari pokušavaju da ga osposobe za ključni meč protiv Srbije. U sastavu se očekuju Luka Cindrić i Marino Marić koji su se kasnije pridružili timu Hrvoja Horvata u Segedinu, a koji nisu igrali na premijeri protiv Francuske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име