Preković
Izvor: Instagram
Srpska karatistkinja Jovana Preković odbranila je titulu prvaka svijeta!

Jovana Preković je u kategoriji do 61 kilograma u finalu bila bolja od Ukrajinke Anite Serogine rezultatom 2:1 i time je odbranila svjetsko zlato koje je osvojila u Madridu 2018. godine.

Jovana je u 2021. godini prvo postala šampionka Evrope, nakon toga je trijumfovala u Tokiju na Olimpijskim igrama i sada je nastavila sjajan niz uspjeha.

Jako sam srećna, šta da vam kažem, evropska, sam svjetska i Olimpijska šampionka ovo je godina za istoriju za pamćenje. Nisam izgubila niti jedan meč i pokazala sam da sam najbolja na svijetu. Hvala svima koji su me podržavali, hvala mojoj državi, izjavila je Jovana nakon finalne borbe.

Ono što je Jovana sada pokazala i što je pokazala tokom čitave ove 2021. godine je nešto što nikome nije uspjevalo. Osvojiti titulu prvaka Evrope, titulu Olimpijskog šampiona i odbraniti titulu prvaka svijeta je podvig. Hvala svima, hvala našoj državi koja nam je tokom čitavog ovog perioda pružala nesebičnu podršku, hvala našim porodicama ovo je medalja za naš narod, izjavila je Roksanda Atanasov trener Jovane Preković.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име