Klovar
Izvor: Twitter
Hrvatski ronilac Petar Klovar je novi svjetski rekorder u disciplini dubinskog ronjenja bez peraja.

On je na CMAS Svjetskom prvenstvu u Turskoj postavio novi planetarni rekord sa bijelim kartonom na 92 metra dubine bez peraja.

Njegov najveći rival Aleksej Molčanov iz Rusije je pretrpeo “blackout”, odnosno, ostao je bez vazduha.

“Zaron je bio očekivano dosta težak, uslovi su bili odlični, imao sam veliku motivaciju jer sam znao da mogu to da uradim i da to nosi zlatnu medalju. Prije zarona bio sam dosta nervozan jer je to zaron blizu granice trenutnih mogućnosti, a s druge strane sam imao jaku konkurenciju sa puno više iskustva”, rekao je Petar.

Dva dana ranije on je postao vicešampion svijeta zaronivši u disciplini FIM na 119 metara, samo dva metra iza Molčanova.

“Znali smo da je Petar spreman na ovakav zaron, ali u ronjenju sitnice odlučuju i trebalo je to izvesti u pravom trenutku. Na Cipru je falilo malo sreće i iskustva, ali tu je svakako sve sjelo na mjesto i ova zaslužena medalja ide na pravu adresu. Jako sam srećan jer znam da će ovo biti velika motivacija za daljnji rad, a isto tako znam da je ovo tek početak i da ćemo imati još puno prilika za slavlje jer je Petar stvarno jedan od najjačih ronilaca na svijetu”, izjavio je Klovarov trener Vitomir Maričić.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име