Mark Markez
Marcelo Del Pozo/Marc Marquez/Reuters via Guliver image
Nove vijesti su stigle iz Madrida – Mark Markez je treći put operisao humerus (ramenu kost), kako bi sanirao povredu sa prve trke iz sezone u Heresu, koja se održala 19. jula.

Kako je saopšteno, operacija je podrazumijevala uklanjanje prethodne pločice i postavljanje nove, koja će bolje spojiti slomljenu kost, a hirurški zahvat je trajao čak osam sati. Srećom, bez bilo kakviih poteškoća.

Manje dobra vijest je da će oporavak potrajati barem još pola godine, što znači da će Markez propustiti početak nove sezone, koji je zakazan za 28. mart naredne godine.

Mark Markez je već propustio čitavu ovu sezone, već je imao dvije operacije ruke, ali nije uspijevao da se oporavi dovoljno da se u potpunosti vrati na stazu.

Nakon prve operacije koja je obavljena još krajem jula, bilo je jasno da radijalni nerv nije ugrožen, pa je Markez imao manje razloga za brigu. Međutim, ustanovljeno je da je kost napukla na tri mjesta, pa je ugrađena pločica koja bi to trebalo da sanira.

Mark Markez se na stazu vratio samo četiri dana poslije operacije, vozio je na treninzima, ali je potom ubrzo odlučeno da ne bi trebalo da vozi dok se u potpunosti ne oporavi.

Druga operacija uslijedila je u avgustu, pošto pločica nije bila dovoljna. Kako je tada navedeno, pločici je naškodila povreda koju je vozač doživio kod svoje kuće, dok je otvarao staklena vrata.

Markez je čak osam puta bio prvak svijeta u motociklizmu – jednom u klasi do 125 kubika, jednom u Moto 2 kategoriji i čak šest puta u „kraljevskoj klasi“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име