SKANDAL NA MEKSIČKOM MARATONU: Diskvalifikovano čak 11.000 takmičara

Organizatori Meksičkog maratona, održanog u Meksiko Sitiju, intervenisali su nakon brojnih dojava o varanju takmičara.

Utvrđeno je da na hiljade učesnika koristilo prevozna sredstva kako bi prešli određenu dionicu.

Na tradicionalnom, 40. po redu, učešće je uzelo preko 30.000 ljudi, a prema posljednjim informacijama njih 11.000 je diskvalifikovano zbog prevare.

Kako se saznalo nedugo nakon trke, uglavnom na osnovu dojava na društvenim mrežama i anonimno od poštenih takmičara, prevaranti su u određenim djelovima staze koristili prevozna sredstva.

Problem za sve koji su na ovaj način željeli da pređu dionicu od 42. kilometra je to što su na svakih pet kilometara bili postavljeni elektronski čekeri koji su registrovali prolazak svakog učesnika.

”Sportski institut Meksiko Sitija obaveštava da će nastaviti da identifikuje one slučajeve u kojima su učesnici Meksiko Siti maratona pokazali nesportsko ponašanje tokom događaja i da će poništiti njihovo vrijeme. Ovaj veliki događaj ne samo da predstavlja izuzetnu proslavu za sve stanovnike prijestonice, već i povod da se reafirmišu transcendentalne vrednosti sporta.” navodi se u saopštenju.

Prije šest godina čak 6.000 njih je diskvalifikovano zbog sličnih stvari, dok je godinu dana kasnije 3.000 takmičara bilo eliminisano.

Na kraju, ne i najmanje bitno, u ovogodišnjem izdanju pobjedu je odnio Ekvadorac Ektor Garibaj sa vremenom od 02:08,23 sata.

3 Komentara

  E sta sve necu cuti … strasni su ovo takmicari kad se takvim stvarima bave… dje je taj sportski duh, sta se desilo?! 😅

  Odgovori

  Mislim da je ovo definitvno obaranje rekorda po pitanju ovih stvari😅😅😅

  Odgovori

  Svašta se događa pod kapom nebeskom

  Odgovori

Postavi odgovor