Pešmalbek
foto: Laurent Lairys / Panoramic / DPPI / Profimedia
Srpski rukometaš Dragan Pešmalbek koji je već godinu dana u Srbiji progovorio je o svojim fudbalskim danima i prvim fudbalskim koracima u Renu.

Dok je još bio mlad kao šesnaestogodišnjak bio je štoper Rena kluba u Francuskoj. Međutim kako je brzo počeo da dobija mišićnu masu realnije je bilo da ode na rukomet.

“Fudbal sam počeo da treniram kada sam imao osam godina. Posle dvije godine odlučio sam da dođem na test mečeve Rena. Tada sam pogriješio dan. Umjesto sa mojim godištem 1996, otišao sam sa godinu dana starijim. Od tada sam postao centralni defanzivac i nikad se više nisam pomjerio sa te pozicije. Morao sam da pomognem i kao desni bek, ali nisam imao fizičke predispozicije za to. Bio sam više centralni defanzivac nego bilo šta drugo. Tada sam već bio najviši, iako sam u pubertet ušao veoma kasno, sa oko 16 godina. Bio sam visok, ali sporiji”, rekao je Pešmalbek.

Govorio je isto da je šest godina proveo u školi Rena.

“Čuvam i dalje grupu prijatelja koje sam upoznao u to vrijeme. Jedino loše sjećanje na taj period je da mi nisu dali šansu. Trenirao sam veoma naporno, mislim da sam zaslužio da dobijem priliku, posebno na kraju. Na početku sam trenirao sa prvim timom, ali na kraju sa rezervama. Žao mi je, naravno, što se tako završilo”, rekao je Pešmalbek.

Istakao je takođe da je igrao protiv zvijezde Barselone Osmana Dembelea.

“Igrao sam protiv njega. Ne znam zašto, on je igrao meč sa nama. Još se sjećam, bilo je u Boregardu, na “vještaku”. Usmana sam viđao na Akademiji svaki dan. Ne baš na terenu jer je brzo prešao da radi sa prvim timom. Imao je nešto u sebi, vidjelo se to odmah”.

I zadnje što je rekao za medije je da ne žali što sada igra rukomet.

“Više ne žalim za fudbalom. Kada sam počeo da igram rukomet, postepeno sam izgubio interesovanje za fudbal. Sada ga i ne gledam toliko. Mislim da sam napravio veoma dobar izbor. Opet, boravak u školi Rena mi je pomogao i poslužio za budućnost. Pratim Ren, navijam za njih. Danas igram za Nant, ali na njihovom fudbalskom stadionu bio sam samo jednom i to za derbi. Poštujem moj Ren!”, zaključio je Pešmalbek.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име