Radović i Bakić spremni za Svjetsko prvenstvo

Crnogorski predstavnici na takmičenju u Granadi, Filip Radović i Luka Bakić, vjeruju u dobre rezultate

Svjetsko prvenstvo u španskoj Granadi prilika je za prvu svjetsku medalju crnogorskog sporta osoba sa invaliditetom, kazali su stonoteniseri, paraolimpijci Filip Radović i Luka Bakić. Radović je na kraju kvalifikacionog ciklusa nastup obezbijedio kao najbolji junior svijeta (igrači do 23 godine) i treći na seniorskoj rang listi. Bakić je plasman na svoje prvo Svjetsko prvenstvo zaslužio kao trenutno peti igrač na listi Svjetske para stoni tenis federacije.

U Granadi će, u kategoriji S10, nastupiti ukupno 16 igrača i to pet najbolje rangiranih sa pet kontinenata, najbolji stonoteniser do 23 godine, sedam najboljih sa svjetske liste i tri igrača koji su dobili specijalnu pozivnicu.

To će biti drugi nastup Radovića na prvenstvu svijeta, nakon što je 2018. u Celju zaustavljen na korak o medalje, u četvrtfinalu. Osvajao je medalje na prvenstvima Evrope – bronzane u danskom Vejleu 2015. i Laškom 2017. i srebrnu u švedskom Helsingborgu 2019. godine. Nosilac je jedine paraolimpijske medalje za Crnu Goru, bronzane iz Tokija 2021. godine.

“Moj cilj je da pružim maksimum i odigram svoj najbolji stoni tenis. Nadam se da rezultat neće izostati. Osvojio sam nekoliko evropskih i prošle godine olimpijsku medalju. Svi ti rezultati i osvojene medalje garant su da se neću zadovoljiti samo plasmanom na SP, već da ću biti jedan od kandidata za medalju”, rekao je Radović.

Crnogorski paraolimpijski komitet
FOTO: POKCG

Bakić, koji će debitovati na Svjetskom prvenstvu, osvajač je ekipne bronzane medalje sa prvenstva Evrope iz Helsingborga 2019. godine, u timu sa Filipom Radovićem i Dejanom Bašanovićem.

“Teško je igrati u ovom sistemu takmičenja, u kojem nema popravnog. Nadam se da ćemo imati sreće na žrijebu. Imamo osnova za plasman u polufinale i nadamo se dobrom rezultati u Granadi. Dosta je kandidata za medalju, ali bih izdvojio Čojnovskog kao najboljeg. Za medalju, osim mene i Radovića, konkurišu i Boheas, Džejkobs i Mištal”

Predsjednik Paraolimpijskog komietata Igor Tomić kazao je da je siguran da će se na SP u Granadi zaokružiti još jedna jedna istorijska paraolimpijska godina za crnogorski sport osoba sa invaliditetom.

“Filip Radović i Luka Bakić su plasmanom među 16 najboljih na svijetu zavrijedili nevjerovatno poštovanje. Na SP odlaze kao treći i peti stonoteniser svijeta. Siguran sam da će ispisati i osvojiti za Crnu Goru ono što do sada nemamo. Da pored evropskih medalja, one najveće koju je Filip donio iz Tokija, bogatoj riznici pridruže onu koja nam fali sa svjetskih prvenstava”, zaključio je Tomić

2 Komentara

    Srećno momci🍀🍀🍀

    Odgovori

    Mislim da će ostvariti dobar rezultat

    Odgovori

Postavi odgovor