Srpski rvači
Izvor: Instagran

Srpski rvači su ostali bez normi za Olimpijadu u Tokiju.

Rvači iz Srbije Zura Dautašhvili, Boban Živanović i Viktor Nemeš nisu uspeli da obezbijede olimpijske vize na turniru u Budimpešti. Novu prliku, ujedno i posljednju da obezbijede prolaz dalje, tačnije mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, najbolji srpski rvači imaće na kvalifikacionom turniru u Sofiji od 6. do 9. maja.

Prvu od dvije prilike da obezbijede plasman na Olimpijske igre kroz kvalifikacione turnire trojica srpskih reprezentativaca u rvanju grčko-rimskim stilom Viktor Nemeš u kategoriji do 77 kg i Boban Živanović do 130 kg nisu iskoristili.

Na turniru u Budimpešti najdalje je stigao Viktor Nemeš, koji je poslije pobjeda nad Grkom Prevolarakisom i Litvancem Galkinasom poražen od Rusa Aleksandra Čekirina rezultatom 3:1.

Zura Dautašhvili je 16 sekundi prije kraja ostao bez vođstva protiv Rusa Alirzaeva i poražen je u osmini finala rezultatom 5:4.

Boban Živanović je eliminisan na samom startu takmičenja, a u kvalifikacijama je bolji bio Bugarin Radoslav Georgiev 7:3.

Srbija već ima dvojicu rvača koji će nastupiti na predstojećoj Olimpijadi u Tokiju, a to su Mikheil Kadžaja do 97 kg i Mate Nemeš do 67 kg.

Na Igrama u Tokiju nastupiće i Stevan Mićić u kategoriji do 57 kg slobodnim stilom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име