svjetsko prvenstvo
Twitter
Svjetsko prvenstvo u Fukuoki, koje je već jednom bilo odloženo 2020. godine, moraće da se pomjeri opet zbog koronavirusa.

Zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom u Japanu (preko 44 hiljade zaraženih na dvnevnom nivou) jedno do dva velika vaterpolo takmičenja ipak neće biti održano u maju, kako je ranije bilo planirano.

Prema navodima portala “Total-waterpolo” , Svjetsko prvenstvo, na kojem će učestvovati i crnogorski vaterpolisti, najvjerovatnije će se održati u julu 2023. što dalje implicira da će se u 2022. godini održati samo Svjetsko prvenstvo u Splitu i to krajem avgusta, dok je naredno Svjetsko prvenstvo planirano za novembar 2023. u Dohi, ali obzirom da će SP u Fukuoki biti pomjereno, onda će se i u Dohi pomjeriti i igraće se u januaru 2024. godine, kako navodi portal “total-waterpolo”.

Crnogorska vaterpolo reprezentacija je do sada šest puta učestvovala na svjetskim prvenstvima, debitovala je 2009. u Rimu kada je bila devetoplasirana, dok je najbolji rezultat ostvarila 2013. u Barseloni kada je osvojila srebro nakon poraza od Mađarske u finalu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име