Tekbol turnir u Podgorici ispunio očekivanja, FOTO: Tekbol savez Crne Gore
Tekbol turnir u Podgorici ispunio očekivanja, FOTO: Tekbol savez Crne Gore
Spektakularna završnica Tekbol Montenegro ljetnjeg karavana. U Podgorici, na Trgu Svetog Petra, okupili su se najbolji tekeri u Crnoj Gori i priredili sjajan finalni turnir

Tekbol turnir u Podgorici, bio je posljednji pod otvorenim nebom u 2022. godini, a naredna takmičenja biće održana u dvoranama. Ljetni karavan završen je u našem glavnom gradu sjajnim duelima koje je obilježio Željko Janković, pobjednik u singl i dubl konkurenciji.

“Konačno je stigla titula u dublu za mene. To je bila repriza ranijeg finala takođe u Podgorici. Bilo je veoma uzbuljivo. Bilo je i malo tenzija, ali to donosi finale. Izivnjavam se javno ukoliko sam nekog uvrijedio, nije bilo namjere, međutim dese se takve stvari u žaru borbe. Što se tiče singla, neću biti skroman. Reći ću da je bilo očekivano. Po zajedničkim treninzima znamo, manje-više, ko je favorit. Tako je i bilo u finalu, osvojio sam ponovo singl titulu i slavio u kategoriji u kojoj se po drugi put održava turnir. Jedva sam čekao i stigla je nova pobjeda“.

Tekbol
Željko Janković je apsolutni pobjednik turnira u Podgorici, FOTO: Tekbol savez Crne Gore

Janković je u singlu pobijedio Balšu Bogićevića u dva seta – 12:10, 12:11, u dublu zajedno sa Minjom Ljumovićem čini ekipu „Immortale“ koja je bila uspješnija od sastava „Kurjaci“ 2:1, 10:12, 12:7, 12:4.

Uvodni ljetnji turniri održali su se na Luštici i u Kolašinu, uslijedilo je internacionalno takmičenje u Ulcinju na kojem su učestvovale tri najbolje reprezentacije svijeta – Srbija, Francuska, Mađarska. Na turniru u Podgorici novina, takmičenje mješovitih parova u kojem su najbolji bili Marko Žarković i Sara Draganić.

Mješovita kategorija je najpopularnija kategorija na globalnoj sceni i vjerujemo da potencijal za to postoji i u Crnoj Gori. Stoga nas raduje što smo premijerno imali ‘Mixed Double’ u kom su se djevojke sjajno pokazale, tako da jedva čekamo nove turnire sa istom kategorijom“, rekao je predsjednik Tekbol saveza Crne Gore Milorad Šutulović.

Tekbol
Djevojke su najprijatnije iznenađenje tekbola, FOTO: Tekbol savez Crne Gore

Tekbol savez vrijedno radi na promociji svog sporta, pa su se na Trgu svetog Petra nadmetali i dječaci, a revijalni dio bio je rezervisan i za sportske novinare.

Turnir u Podgorici kofinansiran je od strane EU u okviru kampanje “BeActive”, a dok vremenski uslovi budu dozvoljavali, iz Tekbol saveza poručuju da će stolovi na otvorenom kod Bemax arene biti besplatni za igru i treninge.

Tekbol
I najmlađi su pokazali svoje vještine, FOTO: Tekbol savez Crne Gore

U sedmicama pred nama okupiće se i reprezentacija Crne Gore koju će predstavljati najuspješniji tim ovog ljeta “Kurjaci”, odnosno Marko Žarković i Andrija Jovanović. Krajem septembra očekuje ih Evropska turneja u Budimpešti, a posljednjih dana novembra u njemačkom Nirnbergu Crna Gora imaće predstavnike u dvije kategorije na Svjetskom tekbol prvenstvu.

11 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име