Mlada Valijeva imala je pozitivan doping test
Mlada Valijeva imala je pozitivan doping test
Šta je sa slučajom “Kamila Valijeva“? Svjetska antidoping agencija je nezadovoljna i zabrinuta zbog odlaganja istrage o dopingu protiv ruske klizačice

Ruska antidoping agencija (Rusada) saopštila je prošle nedjelje da neće objavljivati rezultate svoje istrage vezane za slučaj Kamile Valijeve. Odmah je regovao prvi čovjek WADA (Svjetska antidoping agencija) Vitold Banjka rekavši da će slučaj iznijeti na sud ako se ne riješi brzo, prenosi BBC.

Podjsetimo, mlada ruska klizačica je ove godine osvojila olimpijsko zlato u Pekingu u ekipnom takmičenju, prije nego što se otkrilo da je bila pozitivna na zabranjenu supstancu neposredno pred start Zimskih olimpijskih igara. Ona je tada imala 15 godina, a vijest o pozitivnom doping testu objavljena je tokom takmičenja, a Valijevoj je dozvoljeno da nastavi učešće.

CAS je tokom Igara odlučio da Valijeva, čiji je pozitivan test obavljen prošlog decembra, došao poslije upotrebe ljekova za poboljšanje rada srca, može da nastavi da se takmiči u Pekingu. Ona je bila favorit, ali je pala nekoliko puta tokom slobodnog programa i nije osvojila medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

Valijeva se zbog godina, prema antidoping pravilima, smatra “zaštićenom osobom” i mogla bi da izbjegne oštriju kaznu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име