Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da uopšte nije zabrinut u vezi pregovora oko novog ugovora koji bi sa tom ekipom trebalo da potpiše šestostruki svjetski šampion Formule 1 Luis Hamilton.

Volf je nedavno rekao da će se o ugovoru više pričati kada Hamilton osvoji sedmu šampionsku titulu, što bi Britanac mogao da uradi u nedjelju u trci za Veliku nagradu Turske.

“Ne, uopšte nijesam zabrinut. To je dobra zavisnost jednih od drugih. Mi bismo voljeli Hamiltona u bolidu, a ja mislim da on želi da vozi Mercedes pošto je konkurentan, pa mislim da je to dobar balans. Ne želim da pominjem datum, jer ako to uradim, svi će o tome pitati na svakoj trci, ali tako smo se dogovorili. Važno je da obezbijedimo obje titule, a onda ćemo imati opušteniji pristup razgovorima o budućnosti”, naveo je Volf, navodi se na sajtu Formule 1.

Neizvjesno je i da li će Volf sljedeće sezone ostati u Mercedesu.

“Vjerujem da svako od nas ima rok trajanja kao direktor ekipe, pošto jednostavno nije održivo raditi nekoliko stotina trka i biti najbolja verzija onoga kakav si bio na početku. U ovom poslu si stalno u avionu, 20 ili više trka, a kada se vratite u ponedjeljak, onda vas čeka posao u kancelariji. Prošle godine sam 250 noći proveo u hotelu i imao 500 sati leta i to je nešto što sigurno ne želim da radim do kraja života. Ali, uživam u ovome što radim i sigurno ne želim da odem iz Mercedesa”, rekao je direktor Mercedesa.

Mercedes je ove sezone postao prva ekipa u istoriji Formule 1 koja je sedam puta uzastopno osvojila titulu u konkurenciji konstruktora.

1 KOMENTAR

  1. A ko bi šarlatana i manekena drugi htio? Rado bi on sad prešao u sledeći najjači tim, Red Bul ili Ferrari samo da zna koji će da bude najbolji, kao što je cijelu karijeru išao iz najjače ekipe u još jaču!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име