Pol Pirs, legendarni košarkaš NBA, imao je velikih zdravstvenih problema nakon što je bio povrijeđen na jednoj žurci.

Dugo je patio od depresije i anksioznih napada nakon što je izboden 11 puta. Nakon ranjavanja, Pirs je hitno operisan jer su pluća zadobila ranu duboku sedam centimetara.

Poslije ovog napada, Pirs je angažovao obezbeđenje da 24 časa motri na njega i njegovu kuću.

“Nisam mogao da budem u gužvi. Kada bih se zadesio u gužvi, počeo bih da se tresem. Bio sam jako paranoičan. Nisam želio nigdje da idem. Policija je mjesecima bila ispred moje kuće. Bio sam u velikom haosu.”

Trebalo mi je vremena da sve to prebolim i raščistim u svojoj glavi. Pričao je sa članovima svoje porodice o svemu što se dogodilo i osjećao je olakšanje.

Pirs kaže da je njegova depresija bila toliko užasna da ne želi nikada više u životu da se osjeća tako. Preporučuje svima da potraže stručnu pomoć ukoliko imaju sličnih problema. Pirs je donirao 2.5 miliona dolara bolnici koja se brinula za njega.

Još jedna stvar koja ga je vratila u život je zapravo njegova ljubav prema košarci. Na treninzima i terenu se osjećao sigurno. Košarka i njegova supruga Džuli su zaslužni što se Pirs brzo vratio na teren.

Dobio je Kobija Brajanta “1 na 1” u finalu plej-ofa, ubacio je 42 poena pored Šekila O’Nila, izazivao vulkanske erupcije u Bostonu, utišavao 20.000 besnih Njujorčana u Medison Skver Gardenu.

Nakon 19 sezona provedenih u najjačoj ligi na svijetu, stigao je do brojke od 10 All star utakmica, 1343 utakmice, 26.397 koševa, ali i do statusa jednog od najvećih brbljivaca u istoriji ove igre.

Proslavio se igrajući za Seltikse, i kao njihov igrač se i penzionisao 2017. godine.

24 KOMENTARA

  1. Depresija se siri sve vise jer zivimo u ovakvom svijetu, sve sto je nekad imalo cijenu sad je nema, sve nam je naopako i tesko se borimo sa tim zato depresija napreduje, zao mi je Pola sto je imao takav period ali Bogu hvala pa je taj period iza njega

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име