POSLEDNJI PLES

11
235

Američka televizija ESPN snimila je dokumentarni film “Poslednji ples” koji je posvećen impresivnoj karijeri legendarnog Majkla Džordana, koji je planiran da bude prikazan na ljeto. Ali zbog pandemije korona virusa, prva epizoda filma biće prikazana već predstojećeg vikenda.

Film priča o košarkaškoj zvijezdi, putovanjima, titulama koje je osvajao i uticaju koji je imao.

Fokus filma je sezona 1997-98, Džordan i Čikago Bulsi. Sezona je bila obilježena nevoljama: Džordanovo penzonisanje; želja menadžera Džeri Krauza da se osobodi trenera, Fil Džeksona; nezadovoljstvo Skoti Pipena sa sopstvenom vrijednošću na tržišu; Rodmanova ekscentričnost; i “prijetnja” novih košarkaša u želji da sruše kralja. Uloge koje dominiraju su Džordan, Pipen i Rodman.

Iako je emitovanje najavljeno za predstojeći vikend, detalji filma procureli su u javnost.

Upotreba droga 80-tih godina u SADu je bila jako povećana, a od zloupotrebe narkotika nisu bili izuzeti ni američki sportisti, kao ni košarkaši iz NBA lige. Zbog korištenja droga, pokrenut je program u NBA ligi, koja je mogla da natjera bilo kog igrača na testiranje i ako bi tri puta bio pozitivan, usledila bi zabrana nastupa na dvije sezone.

Za američke medije, Džordan je izjavio:

Vidite, momci su radili stvari koje nikad prije nisam ni vidio. Bio je jedan događaj u predsezoni… Mislim da smo bili u Peoriji. U hotelu smo i pokušavam da pronađem svoje saigrače. Kucao sam na brojna vrata i ispred jednih od njih čujem s druge strane kako nego šapuće: ‘Š, š, š, neko je ispred. I tada čujem duboki glas koji pita: ‘Ko je to?’; odgovaram: ‘Em-Džej’. Potom su svi odahnuli. Potom su mi otvorili i ja ulazim i vidim praktično cijeli tim. Bile su to stvari koje nikad nisam video. Vidite linije (kokaina), puši se trava, uz prisustvo devojaka. Sve što sam tada rekao bilo je: ‘Ja idem napolje. Sve o čemu sam tada mislio bilo je šta da sada upadne policija i pronađu ovo sve. Bio bih jednako kriv kao i ostali. Od tada sam manje-više stalno sam” 

Tu ekipu je Džordan zvao Luni Tuns, jer je ekipa imalo mnogo košarkaša koji su imali problema sa alkoholom i kokainom. Zloupotreba droga bujala je na početku Majklove karijere, što je jedna od glavnih, ali ne i jedina tema predstojećeg dokumentarnog filma, koji se sastoji od 10 epizoda.

11 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име