Preminula jugoslovenska košarkašica!

18
149

Bojana Milošević Brnad preminula je u Beogradu u 54. godini i sahranjena je u krugu uže porodice na groblju Orlovača.

Bojana Milošević je rođena u Kraljevu 29. novembra 1965. godine. Devojčica koja je u tom vremenu bila visoka 188 centimetara, posjedovala je veliki talenat za košarku koji je prepoznat još dok je igrala za matičnu Slogu i bila učesnica u republičkim ljetnjim kampovima. U kratkom vremenskom periodu postala je stalna članica mlađih reprezentativnih selekcija. Svoju prvu medalju osvojila je 1982. godine na kadetskom EP u Finskoj, kada su mlađane „plave” bile vicešampionke. Nakon dvije godine na EP juniorki u Toledu, Miloševićeva je osvojila zlato, dok je na SP u Kolorado Springsu Bojana osvojila bronzanu medalju.

Zaigrala je za prvi tim Crvene zvezde, tadašnjeg najtrofejnijeg tima Jugoslavije. Miloševićeva je nastavila niz osvajanja trofeja za crveno-bijele. Ostalo je sjećanje na finale domaćeg šampionata 1989. godine, koje se igralo u “Pioniru”. Crvena zvezda je igrala protiv Elemesa. U drugom poluvremenu Crvena zvezda je upisala 35 poena, dok je 25 poena postigla Bojana i zahvaljujući njoj titula se vratila u “Pionir” nakon osam dugih godina.

Bojana će ostati upamćena kao jedna članica slavnih „srebrnih devojaka” na čijem je dresu bio državni grb. Bile su vicešampionke na takmičenjima kao što su:
-Olimpijske Igre u Seulu 1988. godine
-Svjetsko prvenstvo u Kuala Lumpuru 1990. godine
-Evropsko prvenstvo u Kadizu 1987. godine i u Tel Avivu 1991. godine.

Takođe je dobila i zlatno odličje sa Univerzijade u Zagrebu 1987. godine.

18 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име