Jadran: Regionalna liga se mora održati! Alternative nema!

11
37
PVK Jadran je dobio dodatnih 20 dana roka za odluku o učestvovanju u Ligi šampiona naredne sezone. 

Isto tako, znamo da su jedini problem finansije, ili ti 100 000€ koje su potrebne za učestvovanje.

Iz Jadrana kažu, da su se obratili nadležnim institucijama oko sufinansiranja, obzirom da je njihova finansijska situacija jako loša. 

Pored toga, postoji još jedna začkoljica – moguće je da naredne sezone ne bude ni Regionalne lige, što bi bio veliki i dodatan udarac za naše klubove.

Gojković je skeptičan po ovom pitanju i kaže – “Nijesu dobre prognoze. Najave su da će Srbija praviti svoju ligu, a Hrvatska ne zna da li će pored ove krize moći da nastavi Regionalnu ligu. Pokušaće se da se sačuva takmičenje. Nama bi bilo vrlo značajno, naši klubovi su spremni da igraju i znamo koliko im to znači. Ta liga donosi nama kvalitet, ali i mi donosimo kvalitet i mislim da prisustvo crnogorskih klubova znači dosta toj regionalnoj ligi.”

Očekuje se da će se narednih dana donijeti odluka o regionalnom takmičenju. 

Mnogi klubovi iz Hrvatske, kako se spekuliše, pri tome su da odustanu od ovogodišnjeg takmičenja, jer navodno ne mogu da se izlažu dodatnim troškovima u ovom takmičenju.

Veliki problem će nastati ako se Regionalna liga otkaže, i to pogotovo dobro predstavnici naših klubova i VPSC. Regionalno takmičenje je među tri-četiri najjača na svijetu, a dobro je poznato koliko su utakmice sa predstavnicima iz Hrvatske i Srbije pomogle našim ekipama i nacionalnom timu za najjača klupska i reprezentativna takmičenja. 

Upravo zbog toga, crnogorskim klubovima bi samo odgovaralo da se Regionalna liga igra u ful programu, zbog čega su otvoreni za saradnju, dogovor i rješavanje problema.

Alternativnog plana skoro i nema, a već sada je jasno kakvi bi problemi nastali ako bi igrači, koji nastupaju za novljanski, budvanski i za kotorske klubove, igrali samo domaće prvenstvo i Kup.

11 KOMENTARI

    • Slazem se. Ali onda stanes i zapitas se sta je sa “manjim” ljudima, kako oni prezivljavaju i kako se cupaju iz ove situacije kada recimo sport koji jel’te trebalo bi da ima para a nema….

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име