Radičević: Prekinulo se kad je trebalo da bude najslađe

5
139
Jovanka Radičević, zlatna lavica, crnogorska rukometna reprezentativka, najbolje desno krilo prvenstva u Evropi 2012. i ponovo član podgoričke Budućnosti.

Za podcast Balkan-Handball, Jovanka kaže da je malo razočarana što dvorana više nije puna, jer su se navijači preselili na košarku koja je poslednje dvije godine jako aktuelna kod nas. Navijačima, isto tako, fale jaki i dobri mečevi.

“Od kako se final four igra u Mađarskoj, gdje su 80% navijača Mađari, našim navijačima nedostaje to. Tokom cijele sezone dolaze, bodre i na kraju kad najviše treba da uživaju, njima je to uskraćeno. Ne mogu da gledaju.”

Poslije 16 uzastopnih sezona Lige šampiona, Jovanka kaže da joj je najviše žao dva propuštena finala sa Vardarom. Nada se da će to osvojiti sa svojim matičnim klubom.

radičević
Jovanka Radičević

Jovanka je svjesna da živimo u dugačijem vremenu od onoga kada se ona borila za dres Budućnosti. Pamti koliko joj je truda i znoja trebalo da bude dio prvog tima, samo što se tiče treninga. Sada, što se tiče mlađe generacije, 80% djevojčica nose dres Budućnosti, igraju Ligu šampiona 60 minuta i nijesu svjesne toga.

“Ja sam morala jako da se trudim samo da budem dio treninga sa velikim imenima.”

Jovanka se, zbog novonastale situacije nalazi u svojoj domovini, strogo se pridržavajući izolacije. Svoje vrijeme provodi čitajući, gleda serije, trenira, sprema ispite jer je upisala trenersku školu.

“Najvažnije je da ostanemo zdravi; zdravlje je na prvom mjestu. Sve ostalo se da nadomijestiti.” – poručuje Radičevićeva i nada se nastavku EHFa i četvrtfinalu sa Ejsbergom. Nada se nastavku EHFa i četvrtfinalu sa Ejsbergom.

Kaže da je svojim karakterom postigla sve i nada se da će se iz novih generacija izroditi još jedna Joka, Majda, Milena. Iskreno vjeruje u to.

5 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име