Radošević
Twitter: Radošević
Crnogorski profesionalni bokser Predrag Radošević, koji je sredinom ovog mjeseca trebalo da bude dio bokserskog spektakla u Njemačkoj, na poziv legende njemačkog boksa Feliksa Šturma, ipak neće boksovati, već će na povratak u ring čekati do marta naredne godine.

Šturm, kome je rodno ime Adnan Ćatić, je zajedno sa Ismailom Ozenom Otom organizovao bokserski spektakl koji će zbog složene epidemiološke situacije sa koronavirusom morati da promjeni format.

Bilo je planirano da učestvuju borci iz Njemačke, ali i iz drugih djelova Evrope, međutim cijeli događaj će na kraju da prođe samo sa “domaćim” bokserima, zbog mjera njemačkih vlasti.

Po propozicijama Njemačke, svi takmičari sa strane bi morali da ostanu 10 dana u karantinu.

“Već mjesec i po sam u jakom treningu i isken da budem radovao sam se povratku u ring. Ali, moj prijatelj Feliks Šturm, obavijestio me da po dolasku u Njemačku moram biti izolovan 10 dana. To je naravno veliki problem, jer praktično pred meč gubite 10 dana treninga i onda je nemoguće na pravi način ući u ring. Baš zbog toga nastupiće samo njemački borci, jer niko od takmičara sa strane nije prihvatio da bude u karantinu”, objasnio je Radošević.

Ovaj meč je trebao da bude i početak saradnje crnogorskog boksa i njemačkih organizacija.

Radošević je inače posljendji meč radio 7. decembra u njemačkom gradu Hemelnu, kada je slavio protiv Isama Asabova.

Međutim i pored ovog otkazivanja, saradnja sa Šturmom nije dovedena u pitanje.

Njemački šampion, koji je porazio našeg boksera 2013. godine u napadu na titulu prvaka svijeta IBF verzije je načelno dogovorio novi spektakl u martu naredne godine.

“Postigli smo dogovor da se organizuje meč u martu naredne godine, a ostaje da se vidi da li će se ta revija organizovati u Njemačkoj ili da u Podgorici napravimo bokserski spektakl”, kazao je Radošević.

Crnogorski profesionalni bokser je do sada na profesionalnom ringu imao 37 borbi, ostvario je 34 pobjede i tri poraza, a osim poraza od Saidija u Podgorici, poražen je oba puta u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita.

19 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име