ragbi reprezentacija Crne Gore
izvor: facebook

Ragbi reprezentacija Crne Gore osvojia je sedmo mjesto i tako je završila Evropsko prvenstvo Prve Kofenrencije u olimpijskoj verziji. Crnogorski tim je pokazao dobru igru, ali nedostatak iskustva i sreće sa četiri poraza i dvije pobjede, doveo ih je do sedmog mjesta.

Na prvenstvu je učestvovalo devet reprezentacija raspoređenih u tri grupe. Protivnici Crne Gore su bili Andora, Bugarska, Monako, Srbija i San Marino.

Prva utakmica sa Andorom nije dobro počela za crnogorski tim i završila se porazom od Andore 22:5. Ni sa sljedećim protivnikom sad već šampionom Bugarskom, crnogorska reprezentacija nije imala sreće i izgubii su rezultatom 47:12. Poslije Bugarske Crna Gora je imala još jednog teškog protivnika, sad već drugo plasiranog Monaka od kojeg je izgubila rezultatom 38:21.

Poslije poraza, uslijedile su sjajne partije i prvi trijumf protiv Srbije 22:15, zatim pobjeda i San Marina 26:5, dok je na kraju naša selekcija poražena od Slovenaca 12:10.

U nacionalnom timu Crne Gore su kapiten Dušan Vučićević, Marko Andrić, Đorđe Marstjepović, Boris Mijušković, Marko Kuč, Srđan Popović, Marko Novaković, Ivan Jelić, Novica Raonić, Nikola Luketa, Aljoša Marinković i Elvis Cenaj.

Trener ragbi reprezentacije Crne Gore je Budimir Andrić, tim menadžer Zorica Kostić, a fizio Vladan Čelebić.

ragbi,crna gora
izvor: twiter

Ovaj turnir je pokazao da su osim Bugarske i Monaka koji imaju baš jaku i uigranu ekipu, sve ostale ekipe skoro izjednačene po snazi i mogućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име