Košarkaški reprezentativci Španije
Bivši i sadašnji košarkaški reprezentativci Španije donirali su Crvenom krstu neke od svojih najvrijednijih stvari koje su stekli tokom karijere. Ove donacije će otići na aukciju kako bi se obezbijedila sredstva za borbu protiv pandemije korona virisa.

Tako je, kako prenose španski mediji, Serhio Ljulj poklonio dres koji je nosio u finalu Svjetskog prvenstva; Ćavi Rabaseda svoje patike, a Viktor Klaver loptu sa potpisima svih španskih reprezentativaca.

Karlos Himenez, bivši reprezentativac, kao donaciju je dao dres koji je nosio na Evropskom prvenstvu 2003. godine sa kojeg su Španci odnijeli srebrnu medalju.

Reprezentativka Alba Torens poklonila je dres sa EP 2017. godine na kojem je Španija osvojila zlatnu medalju, a ona proglašena za najbolju igračicu.

Svoje zlatne medalje poklonili su Havijer Beiran, igrač Gran Kanarije i Marta Sargaj, igračica Đirone.

Beiran je sa reprezentacijom postao šampin Svijeta 2019. godine u Kini, dok je Sargaj postala šampionka Evrope prošlog ljeta na prvenstvu koje je igrano u Srbiji i Letoniji.

Španija je jedna od zemalja koja je najpogođenija pandemijom korona virusa sa oko 162 000 zarazenih i oko 17 000 preminulih ljudi.

31 KOMENTARI

  1. Dobra ideja za ljubitelje sporta i kolekcionare tih stvari vjerujem vrlo primamljivo.Mogu se tu dobre pare uzeti.Zanimljivo vrlo!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име