Adžić – Cilj priprema je stvaranje hemije i snažnog timskog duha

9
34

Rukometašice Budućnosti u ponedeljak počinju sa pripremama u Kolašinu. 

Stigle su Pino i Grbićeva, dok još uvijek čekaju Andreu Lekić iz Srbije, Ruskinju Valeriju Maslovu, a među prvima golmanku iz Brazila, Barbaru Arenhart. 

“Očekujem da se tokom boravka u Kolašinu kompletiramo i u tom ambijentu povežemo u tim. Želimo da nove djevojke što prije, u zajedničkom, dužem boravku, upoznamo sa bitnim stvarima i da se osjećaju kao da su duže u našem klubu, što smo se i trudili od trenutka kada su potpisale, a nakon čega je njihova reakcija bila prava i profesionalna. Definitivno su dobro motivisane”, ističe Adžić.

Cilj priprema je stvaranje hemije, snažnog timskog duha, ali prije svega, upoznavanje novih igračica sa sistemom.

“Zna se kako funkcioniše i igra Budućnost i tu ne može biti problema. Konkretno je francuska škola prepoznatljiva po odbrani. I ta fleksibilna odbrana, koja je godinama baš prepoznatljiva u ženskoj francuskoj reprezentaciji je način na koji i mi radimo. Tako da je suštinska filozofija odbrambenog sistema slična. Iskoristili smo ovaj duži period, kada nijesmo bili zajedno, a imali smo dobru komunikaciju, da nove djevojke dobiju što više informacija. Vjerujem da sa tog aspekta prihvatanja neće biti problema i da će nam dati širinu i mogućnost da igramo neke stvari koje možda do sada nijesmo mogli da igramo. Sa iskustvom mogu da nam otvore mogućnosti da i taktički igra bude raznovrsnija i sveobuhvatnija i da neke stvari brže i lakše prenesemo na teren”, poručuje Adžić.

Budućnost će od ove sezone sa dvije mlade i talentovane igračice napadati sa pozicije desnog beka. Katarina Džaferović i Valerija Maslova nemaju iskustvo i intenzitet igranja Lige šampiona, zbog čega će im pomoć do početka i tokom LŠ, od kompletnog tima, značiti.

“Vrlo su talentovane i imaju ozbiljan potencijal na poziciji koja je možda u rukometu i najosjetljivija ili gdje imamo najmanje tih ljevorukih igračica. Biće izazovno raditi sa njima, ali vjerujem da će uz pomoć iskusnih igračica, kompletnog stručnog štaba, iskazati potencijal. Obje imaju dobar osjećaj. U nekim varijantama, za neke protivnike, svaki bek može da pokrije svaku bekovsku poziciju. Danas se pretežno tako i igra i igrači formiraju i rotiraju. Mislim da ćemo uspjeti, pored izostanka naša dva glavna šutera Jauković i Lazović, sa ovom bekovskom postavom, da nadomjestimo to na drugi način. Tražiće vrijeme, razumijevanje svih nas i energiju u radu i pripremi treninga i utakmica”, smatra trener Budućnosti.

9 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име