Barbara Arenhart u Armel Atingre sjajnim odbranama i energijom su najstabilniji dio tima u Ligi šampiona.

Kapitenka reprezentacije Brazila pomogla je “plavima“ u drugom poluvremenu da osvoje bod u derbiju sa Brestom, a njena odbrana, kada je majstorski zaustavila šut Ane Gros, je izabrana za drugu najbolju u 4. kolu Lige šampiona.

Iskreno, prvi put u karijeri se srijećem sa ovakvim izazovom – u našoj ekipi su na golu djevojke iz Brazila i Francuske. Ali, i od samog starta se nijesam plašio da stvari neće izgledati kako sada izgledaju. Sa saznanjem da će biti dio Budućnosti, ispratio sam njihova izdanja kroz mađarsku ligu, vidio i energiju sa gola i kako, zapravo, rade u klubovima. Vrlo lako su se uklopile u naš način rada i vidljivo je da im prija. Mada smo se u samom startu, u prvim komunikacijama, pronašli, a kasnije i sve to pretočili na teren. Lično, uživam u radu i smatram da smo spremni da damo puni doprinos našem klubu u teškim momentima” – izjavio je trener Nikola.

Vidljiva energija, ogromno samopouzdanje, zdrava konkurencija i podrška, olakšavaju posao Ristoviću.

“Teško da bih mogao da izaberem bolju kombinaciju golmanki od Barbare i Armel. Obje su kvalitetne osobe, spremne da pomognu jedna drugoj, a i meni. Harmoniju koju imaju pokazuju i na terenu” – rekla je Barbara.

Francuska golmanka je zbog manjih problema preskočila prošlonedjeljni derbi sa Brestom. Barbara je branila 60 minuta, a nakon odmora pokazala je klasu i pogurala Budućnost do prvog boda u eliti. Do odmora bila je grču, a pauza joj je prijala.

“Barbara je imala strpljenje i razumijevanja od kompletne ekipe. U pauzi smo više vremena razgovarali i kazao sam joj da vjerujemo i da ona sama mora da vjeruje barem pola od toga. Što je i dalo rezultat. Bila je opuštenija i pokazala je puno sa gola.”

Budućnost priželjkuje prve bodove u nedjelju u Njemačkoj protiv Dortmunda. Iako nema pravo da prijeti, jer ima samo bod nakon četiri kola, Ristović vjeruje u pun kapacitet tima.

“Moramo da znamo ovo: Budućnost bila prva ili kao sada sa bodom, kada igra sa ekipama koje su kandidati za osvanje Lige šampiona, to je derbi. Mislim da ćemo i u narednom periodu podizati formu i da ćemo igrati sve bolje i bolje. Kompletna energija biće na visokom nivou” – zaključio je Ristović.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име