Đurđina Jauković - Brest

Nakon pozitivnog testa na koronavirus i samoizolacije, naša rukometašica – Đurđina Jauković se oporavila.

Po negativnom testu, spakovala je kofere i prošle sedmice stigla u Brest gdje se priključila francuskoj ekipi.

Rukometašica koja je provela sedam godina u Podgorici, od toga pet u dresu Budućnosti, kaže da je adaptacija na novu sredinu kratko trajala. Uradila je puno toga. Uz pomoć svih u klubu dočekala je prvi trening.

Nijesam dugo u Brestu, ali sam i za ovaj kratak period odradila puno nekih važnih stvari. Zbog korone sam imala detaljne preglede, nalazi su bili ok, a onda sam počela da radim teretanu i trčanje. Mislili su da sam u slabijoj fizičkoj kondiciji, ali sam se na kraju dobro pokazala i ubrzala proces povratka na teren. Prije dva dana imala sam prvi šuterski trening. Bila sam vrlo obazriva jer od marta, ako ne računam u maju dvije sedmice rada sa Budućnošću, nijesam uopšte šutirala. Od ponedjeljka potpuno ću se priključiti ekipi. Čeka nas puno provjera, sa nadom da će takmičenja početi na vrijeme.

Reprezentativke Slovenije i Srbije, Ana Gros i Slađana Pop-Lazić ogromna su joj podrška u Brestu.

Kada sam došla Slađa je bila tu, a Ana odsutna, jer je ekipa imala slobodne dane. Bukvalno, ona mi je pomogla za sve. Poslije i Ana i Marko Ivanović koji je pomoćni trener ekipe. Od početka su uz mene, kao i kompletan klub. Prvi put da se odvajam od kuće i sve je ovo novo za mene, ali mi klub pomaže i olakšava da se dobro osjećam.

Prošla je Đina brzo kroz razne obavezne pretpripremne faze za pripreme. Neke su bile neobične:

Imali smo zajedničko slikanje. Gledam sebe u crno-rozom dresu… Neobično mi. Poslije sedam godina, ako računam i dvije sa Majom Savić, obukla sam novi dres… Čini mi se da mi je tada možda bio najteži trenutak. Sjećam se i prvog sastanka, gledam nepoznata lica, poznata sa terena, ali prvi put sjedim sa njima u tom krugu. Možda je sve ovo u početku bio samo pozitivan šok. Ali, stvarno, kompletan klub, bukvalno, od prvog trenutka je uz mene. O svakoj sitnici su vodili računa, zbog čega su prvi utisci pozitivni, nadam se da će potrajati.

View this post on Instagram

Bravo girls!! Running ✅ @bbh_officiel

A post shared by Đurđina Jauković (@djina_jaukovic) on

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име