Disciplinski
Izvor: Twitter
Rukovodstvo ARKUS lige pokrenuće disciplinski postupak protiv RK Crvena Zvezda zbog incidenata navijača tokom utakmice protiv Novog Pazara u domaćem prvenstvu.

Rukovodstvo lige navelo je da je pažljivo i profesionalno analiziralo snimke i izveštaje sa utakmice Zvezde i Novog Pazara, odigrane u nedelju u Beogradu, tokom koje su domaći navijači na nacionalnoj osnovi vrijeđali gostujući klub.

“Protiv organizatora će u toku dana biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS, a nakon toga će biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne”, navodi se u saopštenju.

“Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti – incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, vjerskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima”, naveo je Šolević.

Da se prisjetimo, u 40. minutu sa tribina se čulo neprimjereno skandiranje i navijači su razvili i uvrijedljive transparente.

Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i tražio da se odmah uklone transparenti uz upozorenje da će se, ukoliko se isti ili sličan incident ponovi, nastavak utakmice igrati bez prisustva publike. Nakon uklanjanja transparenata, utakmica je nastavljena, a navijanje je bilo fer i sportski do kraja, dodaje se u saopštenju.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име