Đurđina Đina Jauković - RK Brest

Đina Jauković debitovala je za Brest. Jako se dobro pokazala u prve dvije kontrolne utakmice – u pobjedama protiv Bezansona postigla je po tri gola, uz veliki broj asistencija.

Prvu sa Nantom nijesam igrala, jer sam tek bila stigla i počela sa rukometnim treningom. Srećna sam što sam debitovala za klub u kontrolnim mečevima, u kojima je trener podijelio minutažu, tako da smo sve igrale. Za sve treba vremena, tako i nama da se uklopimo i pohvatamo sistem – kazala je Jauković.

Naša reprezentativka od starta je prihvaćena od strane Bresta na pravi način.

Uvodne dane provodila je sa saigračicama, svaka od njih joj je pomogla, a srećna je što je u ekipi sa Slovenkom Anom Gros i reprezentativkom Srbije, Slađanom Pop Lazić. U ekipi je pomoćni trener Marko Ivanović.

Naravno, svaki početak je težak, ali kako sam od starta, od kompletnog kluba, dobila veliku podršku i pomoć, taj uvodni dio lakše mi je pao. Potrebno je malo vremena da pohvatam neke stvari u igri, upoznam igračice… Na primjer, sa Gulden dobro sarađujem, otvorena je za komunikaciju, radi za bekove, ali i sa Anom i Slađom, i sa igračicom koja igra na mojoj poziciji, takođe imam dobar odnos. Čini mi se da sve ide kako treba.

Bivšoj igračici Budućnosti ovo je prvi ino angažman, a njena ekipa juriće domaći trofej.

Teško je pričati o ambicijama zbog kompletne situacije oko virusa. Domaća liga počinje 7. ili 8. septembra, mada čekamo da nam potvrde ovaj termin, a vrlo brzo nas čeka start Lige šampiona. Upravo je LŠ najveći cilj, želimo prvo da se što bolje plasiramo u grupi, a onda, nadamo se, plasmanu na F4.

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име