"Lavice" se spremaju za Evropsko prvenstvo, FOTO: Stefan Ivanović
EHF sedmica će poslužiti da “lavice” treniraju i razmišljaju o Evropskom prvenstvu

Okupile su se najbolje rukometašice Crne Gore, prvi put još od aprila kada su u okviru EHF Euro Kupa dva puta pobijedile reprezentaciju Slovenije. Selektorka Bojana Popović iskoristila je EHF sedmicu da pozove 20 igrača na pripreme pred Evropsko prvenstvo zakazano u novembru.

“Dugo se nijesmo vidjele. Idealno je da kroz ovih sedam dana rada vidimo ko je gdje – uglavnom su prvenstva počela, kao i Liga šampiona tako da svaka djevojka dolazi u određenoj formi. Glavne igračice su uglavnom ovdje, to je gro ekipe. Sve reprezentativke igraju u svojim klubovima, imaju zapažene uloge što je veoma važno”, poručila je selektorka Popović.

lavice
Bojana Popović na današnjem okupljanju “lavica”, FOTO: Stefan Ivanović

“Lavice” su odradile prvi trening u “Morači”, a u odnosu na april nedostaju Sanja Premović, Dijana Mugoša i Jelena Despotović. Vratila se Đurđina Jauković koja je u nedoavno pobjedi Bresta nad FTC-omu Ligi šampiona sa 12 golova dokazala da je u sjajnoj formi. Interesantno je da Crna Gora tokom ove sedmice neće igrati prijateljske utakmice, samo će trenirati u Podgorici…

“Jako se radujem i srećna sam što vidim sve igračice. Još od momenta kad smo saznale da ćemo igrati kući razmišljamo o prvenstvu Evrope. Sigurna sam da ćemo se dobro spremiti, mada je najbitnije da sve budemo zdrave, da dočekamo novembar bez povreda, a onda ćemo moći da pričamo i razmišljamo o ambicijama”, istakla je Itana Grbić.

Evropsko prvenstvo igraće se od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji, ali i Crnoj Gori, pa će upravo “lavice” od 5. do 9. novembra nastupati pred domaćom publikom u grupnoj fazi, a rivali u grupi “D” biće Španija, Njemačka i Poljska.