Mehmedovićeva se nada nekoj promjeni u sportu – U suprotnom, patiće svi

3
25

Zbog pozitivnog testa na koronavirus jedne od rukometiašica Budućnosti, njihove pripreme u Kolašinu su prekinute i završile su u 14dnevnu samoizloaciju. 

Sada se čekaju sjutrašnji nalazi, po mogućnosti negativni, kako bi rukometašice nastavile sa normalnim životom i uobičajenom rutinom. 

“Pokušavam da gledam pozitivno, ali dio mene je realan i svjestan situacije. Izuzetno je teško profesionalnim sportistima da održavaju bilo kakvu formu kod kuće. Naravno, smatram da je, prije svega, zdravlje najvažnije, ali ovakve pauze nijesu dobre za velike stvari koje, konkretno, moj klub čeka od septembra. Uz sve ovo, postoji rizik za povrede. Jer, glava se i može namjestiti, ali realna strana je nešto drugo. Fizički je teško izdržati i održati formu baš zbog toga: kreni-stani. Nije nam svejedno. Uglavnom mnoge od nas, iako se na terenu ne vidi, pate od hroničnih povreda, i upravo me od toga najviše strah” – rekla je Majda Mehmedović. 

12. septembra, “Plave” debituju u novom formatu Lige šampiona u Koprivnici protiv Podravke. Možda se elitno takmičenje odloži za mjesec.

“Iskreno se nadam da će se sezona odigrati. U septembru? Htjela bih tako da razmišljam, ali možda neće biti moguće. Koliko znam, rukometašima su odložili LŠ za oktobar, tako da negdje imam u glavi da imamo još mjesec do starta LŠ. Ako budemo, naravno, imali priliku da treniramo zajedno, imaćemo veće šanse da se spremimo. Ali, ako se nešto ne promijeni u sportu, patićemo još više. Izgubiće se smisao svega” – nastavlja Majda.

“Nakon dobro odrađenih priprema, odnosno prvog dijela, teško je bilo u glavi sve posložiti. Znam koliko dugo smo se spremale za početak rada i kod kuće i na stazama za trčanje. Koliko smo kilometara istrčale za dva mjeseca… I zbog toga nam ova pauza pada teško. Zato se i nadam da će se nešto promijeniti, jer će se smisao sporta izgubiti”.

Ispričala je članica Budućnosti kako je klub do detalja osmislio i mislio na plan rada u samoizolaciji.

“Imamo sve za dobar trening kod kuće. Klub je o svemu mislio – da bar na neki način nadomjestimo to što gubimo ili da ne izgubimo ono što smo radili do sada. Mislim da najviše pate komšije koje žive ispod nas. Eto, malo da se našalim”.

“U onoj fazi gdje smo se prvi put suočili sa virusom, odgledala sam filmova i fimova i serija i serija. Puno sam i čitala. Bilo je lakše, jer nije bilo vruće i more nas nije privlačilo…Sada je po svakom pitanju mnogo teže”.

Vrijeme kod kuće, otvorilo je mnoge kutije za koje Majda nije, možda, uvijek imala vremena.

“Nijesmo svjesni koliko je lijepo biti zdrav i slobodan. To je ono što ponekad zaboravljamo od naše trke. Teško je svakome, ko je i malo slobodnog duha, da vrijeme provodi samo u stanu ili u kući. Iskreno, sloboda mi najviše fali”.

3 KOMENTARA

    • Biće bolje… I one su u mat poziciji, znači ne mogu nikuda dok se ne riješi pitanje samo izolacije, odn dok ne dobije negativan test

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име