Pavićević vjeruje u trijumf nad Francuskom, FOTO: RSCG
Pavićević vjeruje u trijumf nad Francuskom, FOTO: RSCG
Lijevo krilo crnogorske reprezentacije, Ivona Pavićević, uvjera da se lavice neće predati u borbi za treće mjesto, iako je Francuska veliki favorit

U polufinalnom susretu sa Danskom, rukometašice Crne Gore su poslije izuzetne borbe, tokom koje su ostavile posljednji atom snage u dvorani Stožice, ipak pretrpjele poraz, pa će se sjutra boriti za bronzu na Evropskom prvenstvu.

“Težak meč, to smo i očekivali. Smatram da je presudila veća rotacija u timu Danske, jer mi nemamo mnogo igrača da rotiramo i praktično isti igrači igraju po 60 minuta, a ovo je veliki turnir, svaki drugi dan su utakmice. Borile smo se, pružile smo sve od sebe”, ističe Ivona Pavićević.

Evropsku bronzu lavice će tražiti preko aktuelnog šampiona Olimpijskih igara – moćne Francuske.

“Ostaje žal, pogotovo nakon početka meča. Odlično smo otvorili utakmicu, a onda su uslijedile tehničke greške koje je protivnik koristio i kažnjavao. Sjutra se borimo za medalju i svakako smatram da je veliki uspjeh biti među četiri ekipe u Evropi”, poručuje Pavićević.

Crna Gora iza sebe ima sijaset teških i velikih utakmica, ali krilo naše reprezentacije ističe da je ekipa spremna za novu borbu i želi da se revanšira Francuskinjama koje su tokom ovog turnira slavile nad Crnom Gorom – u Skoplju je bilo 27:19 u prvom meču glavne faze takmičenja.

“Nijesam očekivala ubjedljiv poraz Francuske u polufinalu (28:20), mada mi je favorit bila Norveška. Imamo snage. Ginućemo jedna za drugu. Vjerujem da će odigrati bolji meč nego što je bio slučaj protiv Danske”, zaključuje Pavićević.