POPOVIĆ: One hoće lake golove, a tako ne može da se igra…

Rukometašice Crne Gore savladale su reprezentaciju Paragvaja rezultatom 41:26, a Bojana Popović se nada da njene izabranice neće ponoviti greške iz ovog meča u njavažnijoj utakmici grupne faze protiv Mađarske.

Nijedna utakmica više ne može da se odradi. Utakmica mora da se igra. Sve ekipe se bore, igraju rukomet, treniraju svaki dan i pripremaju se za velika takmičenja. Ne može da se uđe u utakmicu kako smo ušle, da očekujemo da će odbrana da se igra sama od sebe, da će golmanke da „skidaju” lopte kako smo zamislile. Moramo da odradimo maksimalno i da tako rezultat dođe.” rekla je Popović.

Selektorka crnogorske reprezentacije priznala je da nije zadovoljna reakcijama golmanki Marine Rajčić i Marte Batinović.

„Ovo je dobra lekcija. Nervira me broj primljenih golova od Paragvaja, moralo je minimum 10 manje da ih bude. To je posljedica 1. poluvremena i jurnjave, jer smo htjele do lakog gola iz dva poteza. Učim ih iz utakmice u utakmicu tim stvarima, a tek su na meču shvatile te stvari koje pričamo. U 2. poluvremenu smo spustile tranzicioni tempo, dozvoljavale ekipi da se postavi i dolazile do lakih golova.”

“Lavice” u ponedeljak čeka meč odluke od 20.30 časova protiv Mađarske.

„Čeka nas teška utakmica, to je najvažnije za šta bi trebalo da se spremamo.” zaključila je Popović.

Postavi odgovor