POPOVIĆ: Turnir ne zavisi samo od utakmice protiv Mađarske pa ne treba vršiti pritisak

Crnogorske rukometašice sjutra igraju meč protiv Mađarske za prvo mjesto u grupi B na Svjetskom prvenstvu, a selektorka Bojana Popović priznaje da im je u ovom meču najbitnija pobjeda.

Utakmica je važna i zbog činjenice da će ekipa koja pobijedi, u narednu fazu prenijeti maksimalan broj bodova i dobiti lakšeg protivnika.

“Kroz prethodne dvije utakmice rotirali smo sve rukometašice protiv tog trkačkog i atipičnog rukometa koji igraju Kamerun i Paragvaj. Suština je bila da se razigraju neke igračice, da prođu kroz te dvije utakmice, podignu nivo samopozdanja i da se istrenira fizička sprema za ono što slijedi.” rekla je Bojana Popović.

Meč protiv Mađarske najvažniji je u dosadašnjem dijelu takmičenja.

“Mađarskom se bavimo već nekoliko dana. Možda nam je bila u glavama pa je malo i poremetila tu utakmicu protiv Paragvaja, ali nekada tako i mora.”

Reprezentacija koja pobijedi u ovom meču u narednu fazu odnosi maksimalan broj bodova.

“Svi oni timovi koji odnesu maksimalan broj bodova u grupnoj fazi imaju neku stečenu prednost za ono što svi žele, a to je četvrtfinale. Za nas je protiv Mađarske najvažnija utakmica u grupi. Čeka nas pravi, kvalitetan protivnik, koji je već dugo godina gradio jedan tim i napravio finu reprezentaciju, sa par iskusnih igračica. Funkcionišu dosta dobro, jer su prethodno tih par generacija osvajale velike medalje. Takođe, imaju dosta iskustva igranja mađarske lige i velikih turnira, tako da nas čeka težak posao. Međutim, probaćemo da tražimo neku našu šansu i pokušamo da odigramo što kvalitetnije, prije svega u odbrani, i da zaustavimo njihove bekove koji su dominantni.” poručila je Popović

Selektorka Crne Gore je kazala da utakmicu treba odigrati bez pritiska.

“Turnir ne zavisi samo od te utakmice, tako da ne treba vršiti neki pritisak. Znamo koliko utakmica znači i nama i njima da se ponesu ti bodovi u drugu rundu, čime bi olakšali posao. Ipak, treba odigrati utakmicu bez pritiska, jer ovoj neiskusnoj ekipi koju imamo ne treba pritisak. Mislim da Mađarska ima mnogo dužu klupu, malo veću rotaciju i igračice koje su nosioci u svojim klubovima. Svaka pojedinačno igra baš važnu ulogu u svom timu i mislim da vidim tu neku njihovu prednost jer su više u tom nekom igračkom ritmu.”

Popović priznaje da im je najbitnija pobjeda.

“Ključna je odbrana u tandemu sa golmanom. Takve velike utakmice uglavnom golmani prelome, a broj odbrana zavisi od stabilnosti i kvaliteta u odbrani. Mora da se igra agresivno sa dosta prekida, ne dozvoliti im da se raspucaju, što je njima glavno oružje. Treba nam dobar, kvalitetan napad bez puno tehničkih grešaka kako bismo spriječili njihove lake golove.” zaključila je Bojana Popović.

Postavi odgovor