Popović: Ko ne vjeruje u plasman na OI ne treba ni da bude u državnom timu

Selektorka crnogorske ženske rukometne reprezentacije Bojana Popović pozvala je “lavice” koje će prvo igrati utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a onda nastaviti borbu za vizu za Pariz.

Naše rukometašice će se u Ulmu boriti za dvije vize za Olimpijske igre sa Paragvajem, Slovenijom i Njemačkom.

„Svjesne smo situacije u kojoj se nalazimo. Ova nedelja je pripremna za ono što će se desiti u Ulmu. Olimpijska je godina, to svi sportisti čekaju, za to se spremaju četiri godine, zato je ulog veliki. Imamo iza sebe akciju od prije mjesec dana sa Srbijom, Svjetsko prvenstvo, a u periodu koji slijedi nastojaćemo da sklopimo slagalicu“, rekla je Bojana Popović.

“Lavice” sjutra (2. aprila) kreću na put ka Rizeu, gdje 4. aprila sa početkom od 15 časova igraju protiv Turske.

U nedelju, 7. aprila je programu duel sa selekcijom Bugarske u Podgorici, a kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre počinje 11. aprila.

„Dosta dana se gubi u putovanjima, jer idemo u Tursku, a igraćemo i sa Bugarskom. Imaćemo ukupno tri treninga da sklopimo nešto što nam je potrebno za Njemačku i Sloveniju. Svaka utakmica je dobro došla, a primarni cilj je da maksimalno spremne dočekamo i odigramo turnir u Ulmu”, rekla je Popović i dodala:

„Ko ne vjeruje u plasman na Olimpijske igre u Parizu, nema te snove, ne bi trebalo da bude u državnom timu. Uvijek vjerujem i stvarno mislim da ovaj tim ima veliki potencijal, te da su polako sve godine iza nas i turniri kroz koje smo prošle uticali da ekipa stasa. Ovo je pravi momenat za ovu generaciju, bio bi stvarno veliki uspjeh da se još jednom ode na Olimpijske igre. Sam odlazak u Pariz bi za mene značio kao medalja, jer će tamo biti 12 najboljih timova. Crna Gora, kao mala zemlja sa malom bazom, sa stalnim problemima i iskakanjima zbog povreda, kada bi ostvarila taj cilj to bi bilo ravno osvajanju medalje.”

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Postavi odgovor