Rasmusen
Selektor ,,lavica“ Kim Rasmusen rekao je da je znao da su djevojke imale selektora kojeg su mnogo voljele, da su uradile veoma dobar posao, a uvijek je teško doći umjesto trenera koje igrači puno vole.

“Ovo je bilo novo iskustvo za mene… Ali, moram da odam najveće priznanje djevojkama, jer su otvorile ruke i učinile da se osjećam dijelom tim i pomogle mi da budem najbolji trener što mogu. Možda su učinile da sve to izgleda lako, ali ovo je bio najteži posao koji sam ikada imao. Morao sam da donesem rezultat poslije samo sedam dana na najvećem nivou, a nisam znao ni polovinu toga što tim radi. Srećom, ispalo dobro”, rekao je Rasmusen dan nakon što je naša reprezentacija odigrala neriješeno sa Španijom i osvojila osmo mjesto na Evropskom prvenstvu.

,,Lavice“ su na EP stigle sa željom da prođu grupnu fazu u konkurenciji Francuske, Danske i Slovenije. Uspjele su hrabrom igrom u odlučujućem, posljednjem meču sa Slovenkama. A onda je bilo sve lakše. Od ukupno šest mečeva, naš tim je odigrao dva slaba poluvremena – sa Danskom drugo i Španijom prvo. Ali se i od uvodnih utakmica vidjela hemija i želja da se prevaziđe kratak period upoznavanje sa novim stručnim štabom na čelu sa danskim trenerom (izuzetak je bila Bojana Popović koja mnoge igračica poznaje)

“Još se upoznajemo, a nedostaju nam neke glavne igračice, koje obično preuzimaju odgovornost kada je najvažnije. Moramo da pronađemo balans i pronađemo jedni druge. Naučili smo dosta tokom prvenstva, a ako se budemo držali zajedno, moći ćemo da se vraćamo u utakmice. Ali, definitivno bez ekipe, bez trenera i fizioterapeuta, sve ovo ne bi bilo moguće. Imao sam veliku podršku od Bojane Popović i Gojka Vučinića, koji imaju veliko iskustvo sa igračicama i golmankama”, dodaje Rasmusen.

,,Lavice“ u martu čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre. Cilj je Tokio, a na putu do sna su Norveška i Rumunija. 

“Do marta i olimpijskih kvalifikacija ću pratiti izdanja svih igračica u klubovima, biću srećan ukoliko budem imao više djevojaka u izboru za tim. Zadovoljan sam sa ovim djevojkama, ali što je više moguće igračica treba da bude dio tima”, kazao je Rasmusen prenosi Pobjeda.

Crnogorke su od početka EP išle težim putem, a da nije bilo jednostavno pokazuje i to da će Francuska i Danska za dva dana igrati svoja polufinala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име