ŠPANIJA KAZNILA NORVEŠKU, Danska očekivano do pobjede!

0
11
Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel španija
Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Rukometaši Španije plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva pobjedom protiv Norveške poslije dva produžetka – 35:34.

Spektakularan duel su nam priredile dvije fenomenalne selekcije.

Posilije 80 minuta borbe, na kraju su Španci uspijeli da prođu dalje, a do toga su došli na nevjerovatan način.

Pravi rukometni klasik je viđen u susretu Norveške i Španije, gdje su Skandinavci poveli sa 6:2, pa su Španci preokrenuli na 10:9, no na poluvrijeme Norvežani odlaze s prednošću od 13:12. U drugom poluvremenu Norveška je bila ta koja je stalno imala prednost, no ne veću od dva gola razlike (24:22). Imali su i 25:24, otvoren put ka golu, ali nisu šutirali, sudije su im uzele loptu što su Španci kaznili i odveli su duel u produžetak 25:25.

Nakon prvog produžetka rezultat je glasio 27:27, a onda su Španci poveli sa 29:28, a Norvežani su nakon kontre par sekundi prije kraja izjednačili na 29:29 i otišli se u nove produžetke. U novih pet minuta smo vidjeli po tri gola na obje strane (32:32), а Španci su na kraju slavili sa 35:34.

Kristijan Bjorsen je postigao devet golova, na drugoj strani Aleks Dušebajev je dao osam golova.

U prvom četvrtfinalnom duelu, Danska je pregazila Mađarsku rezultatom 40:23.

Iako se očekivalo da će Mađari pružiti jači otpor Dancima, do toga nije došlo pošto su Skandinavci u jednom trenutku poveli sa 14:9, a na poluvremenu su vodili sa ogromnih 21:12. Kasnije su lako sačuvali svoju prednost i trijumfovali su sa 40:23. Matijas Gidsel je sa devet golova bio najefikasniji, na drugoj strani Ričard Bodo je imao šest golova.