Tokio kao glavni cilj!

2
25
Radičević pravi restrospektivu za prošlu godinu i ističe da je poslije svega izašla na teren i pobijedila. Glavni cilj je Tokio i vjeruje da će imati do tada podršku sa tribina koja im je prijeko potrebna.

“Kada pogledam godinu i sve ono što je bilo, sport je opravdano bio u drugom planu. Borili smo se svi da ostanemo živi i zdravi, a lično sam bila zabrinuta za porodicu. Razmišljala sam: Hajde, iako dobijem koronu, preguraću, zdrava sam, mlada sam i sportista sam, samo da moji budu dobro”, kazala je kapitenka rukometne reprezentacije Crne Gore.

Poslije jakog napora uspjela je da dovede svoje tijelo do potrebnog nivoa.

“Kada bih se stepenicama, do trećeg sprata, popela do stana, bilo mi je potrebno pola sata da dođem do daha. A tek na treninzima – nijesam bila u stanju da povučem sprint, a nakon istrčane dvije dužine nijesam mogla da dišem. Sve mi je to pravilo psihičko opterećenje i otvorilo pitanja da li ću i koliko pomoći ekipi u Ligi šampiona ili reprezentaciji na prvenstvu Evrope. Sa takvom vrstom pritiska sam se dugo nosila, a onda, nakon nekog vremena počela sam da se hrabrim, ponavljam da mogu i moram. Pokušavala sam na sve načine da se uzdignem i budem prava Joka na koju me ekipa navikla.”

“Bila sam sigurna da me korona na ovaj način neće zaustaviti i da ustvari to nije način da se oprostim od sporta. Pregurala sam, a nakon početnog ‘želim, a ne mogu’, došla sam do ‘mogu i moram’. Na kraju, nakon mjeseci borbe sam uspjela – na EP osjećala sam se sve bolje i bolje, mogla sam da izdržim napor, a kada nijesam mogla tražila sam izmjenu. Zbog toga mi je i ova individualna nagrada jedna od dražih, jer je stigla nakon duge i neizvjesne borbe”.

Joka je ponovo u najjačoj brzini. Na prvenstvu Evrope je izabrana u idealni tim, a od najboljeg desnog krila iz Danske, očekuje se pun učinak od subote kada kreće Liga šampiona. Najbolju Jovanku, ipak, je najbolje očekivati u martu, kada počinju kvalifikacije za Tokio.

Jovanka je poželjela da se Crna Gora u najjačem sastavu suprotstavi rivalima u martovskim kvalifikacijama. Vjeruje u punoj ,,Morači“!

“Prije svega Evropsko prvenstvo daje nadu da možemo protiv svakoga da igramo. Dobili smo potvrdu u Danskoj u duelima protiv najjačih, a sigurna sam da ćemo u najboljem sastavu, uz želju da se situacija smiri i rivale dočekamo u punoj dvorani, proći kvalifikacije. Tokio je naš glavni cilj, a vjerujem da ćemo do njega doći uz podršku sa tribina. Jer, u praznoj dvorani je tužno igrati. Svjesna sam da ćemo u tri dana odigrati tri meča, raspored je sam po sebi težak, ali zajedno možemo daleko”.

Glavni cilj je Tokio i Radičević vjeruje da će imati do tada podršku sa tribina koja im je prijeko potrebna.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име