Budućnost
Budućnost
ŽRK Budućnost je zauzela visoko 2. mjesto na listi onih u kojima se najbolje razvijaju igračice.

Dugogodišnje promovisanje igračica iz svoje škole, kao i velike uspjehe, EHF je nagradila drugim mjestom, odmah iza slovenačkog Celja.

Na prvom mjestu nalazi se Celje iz kojeg su ponikla velika imena.

Kao Zagreb za Hrvatsku ili Budućnost za Crnu Goru, Celje je simbol vrhunske edukacije potencijalnih reprezentativaca Slovenije. Da su svi igrači koji su posljednjih godina otišli sada tu, Celje bi bilo jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona!

Drugo mjesto, zauzela ja naša Budućnost.

Ako ste Crnogorka i želite da se bavite sportom, najlogičniji izbor je Budućnost. Kako EHF objašnjava, zemlja je mala, sa limitiranim brojem igračica, ali je Budućnost uspjela da mnoge od njih učini zvijezdama.

Milena Raičević, Majda Mehmedović i Jovanka Radičević godinama su među najboljima na svijetu, a supertalentovana Đurđina Jauković je odmalena bila u Podgorici.

Ovdje je porasla i Bojana Popović, ranije stasale Maja Bulatović, Maja Savić… Budućnost je osvojila dvije Lige šampiona sa mnogo igračica iz svoje škole.

Treće mjesto pripalo je Ferencvaroši, pomalo iznenađujuće.

Noemi Hafra i Katrin Klujber jesu sjajan primjer kako se razvijaju mlade igračice, ali za ovako visoko mjesto nedostaju veliki rezultati i kluba i reprezentacije.

Zagreb je na četvrtom mjestu.

Hrvatska je velikan svjetskog rukometa, a praktično svi reprezentativci su ili ponikli u Zagrebu ili igrali za njega. Lista je preduga…

Preostalih šest klubova koje je EHF izvdvojila su, redom: Krim, Barselona, Podravka, Alborg, Porto i Elverum.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име