Rukometni savez Rumunije odlučio je da Bukurešt i Slobocija 24. juna odigraju zaostali meč 16.kola Prve lige i da tu bude kraj domaćeg šampionata.

Dva meče četvrtfinala domaćeg Kupa(Bukurešt Slatina i Valčea Dunarea) odigraće se 16.juna. Završni turnir, na kojem su plasman izborili Rapid Bukrešt(u kojem igra naša Jasne Boljević) i Buzau, na programu je 20. i 21. juna.

Bukurešt, naših reprezentativki Itane Grbić i Andree Klikovac, dijeli prvo mjesto sa Valčeom još jedne ,,lavice” Marte Batinović, a za titulu im je dovoljan bod protiv posljednjeplasirane ekipe.

U Rumuniju neće morati da putuju naše reprezentativke Ljubica Nenezić(Bistrica), Dijana Ujkić(Magura Ćisnadija) i Bobana Klikovac(Krajova).

Još se ne zna kako će naše reprezentativke otputovati za Rumuniju jer su granice zatvorene. Ali ako Savez da zeleno svijetlo za nastavak sezone, Marta, Ivana i Andrea moraće pakovati svoje kofere.

“Ništa još nije definitivno, ali ako dođe do nastavka, onda nijesu razmišljali o zdravlju igračica. Posljednju utakmicu odigrali smo 11. marta. Zaista, ne znam šta da kažem, zatečena sam i u šoku sam. Nadala sam se da će se liga prekinuti, ali šta je tu je. Ne znam kako ćemo se sačuvati od povreda. Mislim da se i mi igračice, najviše pitamo. U svakom slučaju, ovakva odluka, nije fer”, kazala je Grbićeva.

“Još se sve čeka, a čekali smo i ovaj sastanak. Na kraju ništa, sve je kako je i bilo, a nikome nije lako. Sve je pod tenzijom, a ne znam, iskreno, kako ćemo se organizovati oko puta. Moja koleginica iz Tunisa tek 24. maja ima let za Rumuniju. Sve nam ovo, zaista, oduzima veliku energiju. Opterećeni smo”, dodala je Marta.

15 KOMENTARA

  1. Mora se poceti zivjeti sa ovim
    Neka se vrace sve u normalu po malo jer ce ljudi pocet od gladi umirati a ne od virusa
    Nije tema al sve sto sad izadje vezano je za virus

    • Veliki je mjesec i duze do 16.juna kad je zakazan mec. Nadamo se normalizaciji u svim sferama zivota. Naravno, zdravlje na prvom mjestu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име