Sena i božanski krug!

16
161
11. april, godina 1993. Staza na Danington parku je domaćin Velike nagrade Evrope. Kiša je. Sena je četvrti na startu. Ispred njegovog Meklarena su sledeća imena: Benetonov Mihael Šumaher i Vilijamsovi Dejmon Hil i kao prvi, sa najboljim vremenom iz kvalifikacija od prethodnog dana, Alan Prost.
Pozadi, kao peti nalazi se Zauberov Karl Vedlinger. Kreće trka. Vilijamsov dvojac po planu zadržava prva dva mjesta. Šumaher taktički blokira Senu, a to koristi Vedlinger i izbija na treće mjesto.

Iiiiiiiiiiii magija!

Ajrton lagano obilazi Mihaela, a zatim i Karla. Kroz kišne kapi koje su prekrivale vizir uspijeva da pridje Dejmonu i prestigne ga u sedmoj krivini, a u pretposlednjoj i Alana! Prvi krug završava na prvom mjestu, i tu ostaje do kraja trke! Ovo je kratak opis spektakularnog početnog kruga kojeg mnogi smatraju najboljim svih vremena u Formuli 1.

Božanska vožnja tog kišnog 11. aprila prije 27 godina krunisana je i rekordnim najbržim krugom -1:18.029, koji je Sena odvezao u 57. krugu trke. To mu je ujedno bio i 19. najbrži krug u karijeri.

Sena
Senna Ayrton

Kolika je bila Senina dominacija u ovoj trci govori i podatak da je za cio krug obišao sve rivale, sem drugoplasiranog Hila.

Devet mjeseci kasnije, 1. maja 1994. godine, legendarni Brazilac je izgubio život u 35-oj godini, na trećoj trci za Veliku nagradu San Marina u Imoli, na stazi “Enco i Dino Ferari” pošto je izgubio kontrolu nad bolidom, pri brzini od oko 300 km/h i udario u zid u krivini “Tamburelo”.

U svojoj karijeri, Sena je 3 puta bio šampion Formule 1. Pobijedio je u 41. trci i osvojio 65 pol pozicija.

Bio je jedinstven po načinu vožnje. Neki ga nisu voljelji, mnogi su ga obožavali, ali je činjenica da je bio jedan od najboljih vožača kojeg je svijet ikada vidio.

16 KOMENTARI

  1. Iz imucne porodice, dijelio je veliku ljubav kao i njegov otac prema automobilizmu. Sa 13g karting takmicenja otvaraju vrata njegovom snu laganim koracima… Da tog kobog dana je i zavrsio karijeru, al stvarno je bio magican i Legenda F1.

  2. Na dan trke, Lamy i Lehto sudarili su se na samom startu. Sudci trke poslali su safety car na stazu sa svrhom usporavanja trke i mogucnosti uklanjanja dijelova preostalih nakon sudara. Safety car ostao je na stazi sest krugova. U sedmom krugu, vidjelo se da je Sennin bolid dvaput proklizao adnjim krajem. To je za posljedicu imalo izlijetanje sa staze i udaranje u gumama nezasticeni betonski zid. Zalost…

  3. Sa staze je izletio pri brzini od 310 km/h a do udara u zid usporio je na 218 km/h, i to u manje od dvije sekunde… ipak koban ishod nazalost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име